LITERATURA
Cultura 13/02/2018

Cita a cegues a les biblioteques de Mallorca

Els llibres es presenten embolicats amb algunes pistes sobre la temàtica o l'autor

M. Mateu
1 min
Cita a cegues a les Biblioteques de Mallorca.

PalmaLa biblioteca d'Esporles, juntament amb les de Sineu, Llubí, Manacor, Binissalem i Artà, posa en marxa una nova iniciativa que consisteix a fer cites a cegues amb llibres per tal de promoure la dinamització lectora.

La proposta va sorgir, per primera vegada, a la Biblioteca Pública de Los Angeles amb el nom de 'Blind date with a book'. Després d'aquella experiència, biblioteques d'arreu del món han adaptat la idea per aconseguir que els usuaris no jutgin un llibre per la portada. La idea principal és que els lectors llegeixin bones lectures, més enllà dels best-sellers, sagues o novel·les de moda.

Els llibres es presenten embolicats, amb algunes pistes sobre la temàtica o l'autor. Així els usuaris tenen una 'cita' amb aquesta lectura sense haver-la vista anteriorment. Els llibres escollits són variats: novel·les (clàssica, negra, d'amor, històrica...), novel·la gràfica d'adults i també àlbum il·lustrat (per introduir els adults en aquest gènere).

Qüestionari.

L'eslògan de la campanya és 'Llança't! Potser t'arribi al cor...'. Una vegada llegit el llibre, la biblioteca convidarà els lectors a valorar aquesta primera cita i, entre les persones que els facin arribar la seva valoració, faran un petit sorteig d'un lot de llibres.

A la Biblioteca de Sineu és el tercer any que duen a terme la iniciativa. Les altres biblioteques s'hi sumen enguany.

stats