Cultura 07/11/2019

Cercle de Lectors deixarà de trucar-te a la porta

Planeta tanca la xarxa comercial i els canals de venda del negoci perquè el model és "insostenible"

Ara
1 min
Círculo de Lectores deixarà de trucar-te a la porta

BarcelonaLa imatge d'un comercial de Cercle de Lectors trucant a la porta de casa per captar nous clients i vendre llibres passarà a la història. El grup Planeta ha decidit tancar la seva xarxa comercial i els canals de venda de Cercle de Lectors, que es va fundar l'any 1962, per la "insostenibilitat" del model.

El grup ha comunicat la decisió als seus venedors via burofax del tancament de la xarxa, que funcionava amb un model de subscripció pel qual un agent lliurava als socis el catàleg, passava a recollir la comanda i, després d'unes setmanes, portava el llibre: "S'ha intentat canviar el model, però no s'ha pogut", han assegurat fonts de la companyia.

Aquestes mateixes fonts han argumentat que "ha canviat la situació espanyola en l'àmbit cultural i d'oci, i és difícil entrar a les llars", ja que les noves tecnologies s'hi han implantat amb força.

També ha cobrat molta importància la compra digital, com ara Amazon, la immediatesa en rebre els productes a casa i nous competidors: "La gent no vol esperar-se, i tot això fa que aquest model sigui insostenible". Actualment Cercle de Lectors donava servei a un milió de llars.

stats