Cultura 29/05/2020

El Circ Bover comença la gira del 15è aniversari amb un espectacle a la fresca a Pollença

Està concebut per adaptar-se a la normativa sanitària del covid-19 i la companyia pretén ajudar a retornar l'alegria als pobles

Elena Navarro
2 min
Imatge de la primera funció del 'Circ a la fresca al Port de Pollença, aquest divendres

PalmaEl 'Circ a la fresca' del Circ Bover comença a caminar. Es tracta de la gira que commemora el 15è aniversari de la companyia mallorquina, que comença aquest divendres al Port de Pollença amb tres funcions. L'espectacle és de varietats, amb diversos números i una persona que els presenta i explica la trajectòria del circ.

"Sembla un espectacle d'homenatge al Circ Bover, però no ho és: és un homenatge a l'artista i, alhora, pretén visibilitzar la dificultat que tenen les companyies a l'hora de viure de la cultura", afirma Tià Jordà, director del circ. "Explicam anècdotes reals que ens han passat, moments bons i dolents, i tancam explicant que els artistes sempre estan presents en els moments difícils", continua.

La gira la tenien pensada mesos abans que arribàs el coronavirus, i ha estat un repte tirar-la endavant adaptant-se a les mesures de la normativa sanitària per evitar contagis. De fet, és la primera companyia a l'Estat que té un protocol d'aquestes característiques per començar a fer gira.

Les mesures que han establert inclouen: un espai delimitat, encara que obert pel sostre, per poder controlar l'assistència de persones, on tothom està assegut i manté la distància de seguretat. Les entrades s'han de reservar en línia i una persona a l'entrada de l'espai va ubicant el públic. L'aforament és de 65 persones i es fa un espectacle de 45 minuts, amb tres repeticions cada dia.

Ara mateix, tenen confirmats tres pobles més: Andratx, Son Servera i Alcúdia. Però Jordà assegura que no és fàcil convèncer els ajuntaments, "perquè molts tenen por". Així i tot, creu que el juliol ja treballaran pràcticament cada cap de setmana. "Crec que és vital agafar el bou per les banyes i posar una mica d'empenta per animar la vida cultural, perquè les institucions no estan fent gaire feina en el nostre sector", opina.

El Circ Bover arriba als 15 anys de vida tornant als seus inicis, que també eren rodant, com a circ itinerant. "Per commemorar el nostre començament pensàvem tornar a anar amb la carpa poble per poble. Amb el covid-19, fer-ho amb la carpa no era viable, però no volíem desistir de tornar als orígens", tanca Jordà.

stats