Cultura 22/12/2020

CineCiutat es converteix en una associació d'utilitat pública

Aquest reconeixement del Ministeri de l'Interior valora els projectes que fan feina pel seu entorn social, una tasca que l'espai desenvolupa a partir del cinema i la cultura

Ara Balears
1 min
Entrada de CineCiutat, a s'Escorxador.

PalmaL'associació Xarxa Cinema, que gestiona CineCiutat, ha estat reconeguda pel Ministeri de l'Interior com una associació d'utilitat pública. Entre els aspectes que se n'han valorat s'inclou el fet que és el primer cinema d'Espanya que funciona al 100% amb energia renovable, gràcies a la feina que es fa amb la cooperativa local Som Energia. A més, s'han creat espais i col·laboracions per a la difusió de mesures sostenibles. En aquest sentit, s'evidencia que l'acció social ha estat una de les grans finalitats de l'activitat de CineCiutat: "Des de la creació del projecte de cinema itinerant responsable CinemaRodat amb l'associació Gira-Sol, passant per tota mena de projectes i col·laboracions amb entitats locals, estatals i internacionals, fins al projecte Butaca Solidària, pensat perquè ningú quedi sense cinema, oci i cultura", enumeren des de l'associació.

Ara fa vuit anys que l'associació Xarxa Cinema va néixer "d'una crisi" i avui l'equip continua la seva tasca i perseguint els seus objectius, enmig d'un altre desequilibri social i econòmic, "tan diferent i tan semblant a la vegada". El desig de l'equip de CineCiutat és que aquest reconeixement a la seva feina, "feta amb molt pocs mitjans i l'esforç de moltes persones", faciliti l'arribada de més recursos, gràcies als quals es pugui consolidar la feina feta fins ara, i es puguin tirar endavant tots els projectes "que han d'arribar, per posar-los servei de la comunitat palmesana, mallorquina i balear".

Ja fa uns anys, per tant, que des de Xarxa Cinema es promouen eixos com la participació ciutadana, l'educació i l'acció social i mediambiental des del cinema i la cultura. Recorden que és per aquest motiu que varen néixer amb el crit "més que un cinema", una "declaració d'intencions" que encara avui és ben viva.

stats