Cultura 11/02/2020

CineCiutat llança una nova campanya de micromecenatge per evitar desaparèixer

La situació és molt crítica i necessita un mínim de 32.000 euros per evitar el tancament immediat

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaCineCiutat ha posat en marxa una nova campanya de recaptació de fons (micromecenatge) per a reparacions i millores per evitar el tancament. Els requeriments legals i les renovacions tècniques i estètiques impliquen la necessitat de destinar-hi un mínim de 32.000 euros per evitar el tancament immediat i un mínim de 60.000 per assegurar la viabilitat del cinema a mitjà termini.

Aquest cinema-associació, sense ànim de lucre, autogestionat pels seus socis, emprèn la petició d'ajuda ciutadana vuit anys després d'aconseguir salvar els antics Renoir del tancament, "sense suports institucionals, amb la confiança de 1.000 socis i més de 70.000 espectadors a l'any", segons ha remarcat l'entitat en un comunicat.

CineCiutat defineix la iniciativa com un projecte "amb valors, que aposta per la integració social" i que, a més, suposa el primer cinema d'Espanya que funciona totalment amb energia renovable. A més, també alerta que la sala està en perill de tancament davant la necessitat urgent de reformes.

La campanya de micromecenatge es divideix en dues fases: el termini per aconseguir el mínim de 32.000 euros finalitza el 22 de març i la recaptació es farà a través de la plataforma web http://goteo.cc/salvemcineciutat, que es posarà en marxa aquest dimarts. Si s'aconsegueix la quantitat, la recaptació continuarà fins l'1 de maig "per aconseguir la quantitat màxima possible" per mitjà d'aquesta campanya, que es difon amb l'etiqueta #Másqueuncine.

Fa un any enrere la junta directiva ja alertava l'ARA Balears d'aquesta situació: "El CineCiutat està en una situació complicada per una qüestió econòmica. Tenim més despeses que ingressos per una davallada del nombre de socis i, per altra banda, tenim un cinema que ha envellit bastant i té moltes despeses". A més, també destacaren que "hem arribat a una situació en la qual l'economia està tan malament que, abans que l'aigua ens arribi a la boca, hem de fer un crit d'auxili".

Un any més tard, CineCiutat viu una altra situació molt crítica i, si no aconsegueix els mínims exigits, es veurà obligat a tancar.

stats