Cultura 18/12/2019

CineCiutat llança una campanya de micromecenatge per sobreviure

Xarxa Cinema pretén que les sales recuperin "la dignitat i la competitivitat"

Ara Balears
1 min
Les projeccions seran cada dijous al Cineciutat de Palma.

PalmaXarxa Cinema ha posat en marxa aquest dimecres una campanya de recaptació de fons amb l'objectiu de salvar CineCiutat i perllongar els seus vuit anys d'història. Segons informen, una desena de persones ja han fet donatius, que arriben als prop de 6.000 euros. Aquests primers doblers obtinguts, diuen, s'invertiran en qüestions que posen en risc la supervivència del projecte, com ara passar satisfactòriament l'OCA (Organisme de Control Autoritzat per a les instal·lacions elèctriques), sense la qual es podria perdre la llicència.

L'objectiu és obtenir un suport semblant a l'obtingut fa quasi deu anys amb la campanya Salvem el Renoir. "Salvarem els mobles i les pel·lícules. Salvarem la versió original, un trosset del barri i de les nostres arrels", assegura Xarxa Cinema en un comunicat. Ara, la intenció és "recuperar la dignitat i la competitivitat".

Vuit anys després d'evitar la pèrdua del cinema Renoir, reconeixen que el més difícil no va ser "salvar un cinema", sinó mantenir-lo: "Obrir-lo i tancar-lo cada dia, lluitar contra els números vermells i les factures, contra la competència i les distribuïdores, lluitar contra l'oblit i la digitalització, contra el pas del temps i un lloc que sembla viure ancorat al passat".

stats