Cultura 14/07/2020

Cinc autors de les Balears participen d'un projecte internacional i virtual de dramatúrgia contemporània

El programa és producte d'una col·laboració entre l'IRL, l'IEB, el festival Temporada Alta de Girona i la Sala Timbre 4 de Buenos Aires

Ara Balears
2 min
Imatge del vídeo amb la lectura dramatitzada de Toni Gomila

PalmaEls dramaturgs illencs Aina de Cos, Marta Barceló, Las Hermanas Picohueso i Toni Gomila participen d'un programa pilot internacional de vídeos amb lectures dramatitzades impulsada per l'Institut Ramon Llull, l'Institut d'Estudis Baleàrics, el festival Temporada Alta de Girona, la Sala Timbre 4 de Buenos Aires i la Sala Verdi de Montevideo. L'objectiu és mantenir les arts escèniques vives en una situació de mobilitat internacional restringida per la pandèmia del covid-19.

En total, s'han produït quinze càpsules de vídeo, deu de les quals fetes a partir de textos d'autors de Catalunya i les Illes Balears, mentre que les altres cinc són d'autors argentins. La selecció de dramaturgs catalanoparlants l'ha feta l’Associació de crítics de teatre catalans Recomana.cat i la d'autors argentins. Els vídeos es van penjant a les xarxes socials dels col·laboradors del projecte durant els mesos de juliol i agost.

Els dramaturgs que formen part del projecte han pogut triar qui interpreta els seus textos i, en algun cas, són ells mateixos els encarregats de la posada en escena. A més dels autors illencs, participen en les càpsules Victòria Szpunberg, Queralt Riera, Lali Álvarez, Clàudia Cedó, Pau Miró, Llàtzer García, Claudio Tolcachir, Lautaro Perotti, Melisa Hermida, Macarena Trigo i Tamara Kiper.

Gairebé totes les càpsules de vídeo han estat enregistrades en format domèstic i amb un dispositiu mòbil amb l'objectiu de permetre als actors i als autors oferir una proposta fresca i directa creada durant el desconfinament. Al mateix temps s’estan explorant noves vies de col·laboració internacional per arribar a noves audiències mitjançant aquest intercanvi. D'altra banda, Timbre 4 ha programat un seguit d’entrevistes en línia als autors que prenen part en el projecte, realitzades per periodistes culturals argentins cada dimarts del mes de juliol i agost.

stats