Cultura 12/04/2022

El Centre Internacional de Fotografia Toni Catany obrirà abans d'octubre

Un dels objectius d'aquest projecte és conservar l’arxiu i la col·lecció de l’autor

ARA Balears
2 min
Representants del Govern i de la la Fundació Toni Catany

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha informat aquest dimarts que la inauguració del Centre Internacional de Fotografia serà abans del 15 d’octubre. Segons han detallat, en una nota de premsa, durant la jornada d'aquest dimarts s'ha signat el protocol de posada en funcionament amb la Fundació Toni Catany i s'ha acordat fer un programa d'actes per a la inauguració.

D’aquesta manera, el Govern es compromet a l’obertura immediata abans que acabi l’any d’un espai cultural de referència en matèria de fotografia per preservar i difondre el llegat artístic de Toni Catany i contribuir a pal·liar el dèficit d’equipaments culturals de les Illes Balears en l’àmbit de les arts audiovisuals. 

El nou equipament conservarà l’arxiu i la col·lecció de l’autor, formats per 100.000 diapositives i negatius seus i 2.000 fotografies seves positivades, a més de prop de 300 obres de fotògrafs contemporanis que formen part de la seva col·lecció particular i el fons fotogràfic de Tomàs Monserrat (Llucmajor, 1873-1944), càmeres antigues i una biblioteca en fotografia. 

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha destacat que amb l'obertura del centre "començam a veure el fruit de tants d’anys de feina intensa perquè a la fi la ciutadania pugui tenir al seu abast la magnífica obra d’un artista mallorquí que va fer història, el llegat del qual volem continuar posant-lo a l’abast de tothom".

Per la seva banda, el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha destacat que "el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany s’incorporarà a la xarxa d’infraestructures culturals del Govern de les Illes Balears, esdevindrà el centre de fotografia de referència de la Comunitat Autònoma i funcionarà com un equipament per interpretar l’obra del fotògraf mallorquí".

El Govern ha explicat, també, que juntament amb la posada en marxa del centre, s’ha acordat dur a terme un programa d’actes d’inauguració i obrir a la ciutadania en general els seus espais. En concret, seran una exposició d’obres d’un fotògraf o fotògrafa de prestigi internacional, una exposició representativa de l’obra de Toni Catany, una campanya de comunicació del centre adreçada a la divulgació dels actes inaugurals i dels continguts artístics que s’hi exposaran i un programa de visites guiades.

stats