Cultura 12/12/2016

L'entrada solidària d'Incajazz permet fer musicoteràpia al Centre d'Estudis Especials Joan XXIII d'Inca

La col·laboració dels espectadors va permetre que durant el festival es recaptassin 3.500 euros

Ara Balears
1 min
Presentació dels tallers de musicoteràpia al Centre d'Estudis Especials Joan XXIII d'Inca

PalmaL'entrada solidària d'Incajazz ha permès posar en marxa una activitat de musicoteràpia del CEE Joan XXIII d'Inca. Es tracta d'una iniciativa emmarcada dins els canvis que s'han posat en marxa en el festival de jazz i amb els quals es pretén introduir un vessant social.

Durant el certamen, es varen recaptar uns 3.500 euros. Aquesta col·laboració dels espectadors permet dur a terme dues sessions de musicoteràpia a la setmana durant sis mesos. Per part de l'EMMDAT, s'ha realitzat una dotació d'instruments per tal de millorar l'activitat.

Els professionals del curs al CEE Joan XXIII treballen amb el so, el ritme, la melodia i l'harmonia amb una finalitat terapèutica i preventiva. El procés està destinat a facilitar i promoure comunicació, aprenentatge, mobilització, expressió i organització, a fi d'assistir a les necessitats físiques, psíquiques, socials i cognitives.

L'activitat al centre va començar el 7 de novembre i aquest dilluns s'ha presentat amb la presència del batle, Virgilio Moreno; el tinent batle de Cultura, Antoni Rodríguez, i els representants de l'Escola Municipal de Música i Dansa Antoni Torrandell (EMMDAT), els membres de l'APIMA Joan XXIII, representants de les empreses patrocinadores (la Caixa, Caixa Colonya, Fundació Cultural Es Convent i S'Art Cafè) i els encarregats de l'Associació Balear de Musicoterapeutes.

"Estam molt satisfets de poder fer aquesta activitat, perquè el festival entra en una nova etapa en la qual se cerca evolucionar per donar una nova dimensió a l'Incajazz", ha explicat Rodríguez. Per la seva banda, el batle Moreno ha destacat que "la implicació per part del Consistori és absoluta, perquè consideram que l'activitat municipal ha de poder treballar de manera transversal".

stats