Cultura 30/09/2019

Casa Planas i Goethe-Institut lliuren les residències artístiques a Sa Galania, Ángela Bonadies i Daniel Gasol

Els ajuts s'han atorgat amb motiu de l'Art Investigation Programme

Ara Balears
1 min
Projecte de 'Churchill: artist that never was', de Daniel Gasol

PalmaCasa Planas, amb el suport del Goethe Institut, ha anunciat aquest dilluns la resolució del programa Art Investigation Programme, pel qual atorga un seguit de beques artístiques. Sa Galania (Mar Barceló i Rosa García), Ángela Bonadies i Daniel Gasol han estat els artistes guanyadors, d'acord amb el resultat acordat pel jurat el passat 17 de setembre.

Els ajuts consisteixen en residències artístiques que tenen com a objectiu dur a terme una investigació en què es posin en valor l'arxiu Planas, el pensament i la creació contemporània. Durant l'estada, els artistes gaudiran de visites d'agents culturals, centres d'art, activitats amb artistes residents a Casa Planas i presentació de processos, segons ha anunciat el centre cultural en un comunicat. Juntament amb aquestes, els creadors obtenen un premi de 1.500 euros.

El jurat el componen la representant del Goethe Institut, Ursula Wahl; el director del centre de creació Hangar de Barcelona, Lluís Nacenta; els representants del centre de creació La Escocesa, Pablo Santa Olalla i Enric Puig, i, en representació de Casa Planas, Marina Planas i Alelí Mirelman.

Per valorar els projectes, s'han tingut en compte les relacions interculturals, la temàtica de l'arxiu o de l'arxiu Planas i la relació amb la mediació amb el barri on s'ubica el centre cultural. A més, s'han valorat la viabilitat del projecte, la innovació, la creativitat, l'impacte i la projecció cultural, artística i social.

El 22 de novembre es presentarà la documentació dels processos de les residències al museu Es Baluard amb motiu del projecte 'Estat Previ - Estudia i pensa l'arxiu'.

stats