Bullim uns minuts les carxofes. Les netejam llevant les fulles exteriors i la pelussa interior. Les tallam a quarts o sisens depenent de la mida. Feim un escabetx fred i fora greix amb aigua, vi blanc, herbes aromàtiques, sal i sucre. Deixam les carxofes dins el líquid almanco dues hores. Feim una pasta per fregir amb aigua, cervesa i fècula. Passam les carxofes per farina i per la pasta; les fregim fins que quedin rosses i cruixents. En netejam el cor i el tallam a bocins ben menuts. Ho fregim dins abundant oli d’oliva i ho reservam. Feim un sofregit amb la ceba, els alls, la pastanaga i el llorer. Quan sigui ben melós, hi afegim el cor i ho deixam coure a foc fluix uns minuts. Ara hi tiram els bolets i el grell; dos minuts de cocció i només caldrà posar-hi el fonoll picat. Servim les carxofes arrebossades damunt un llit de frit de cor de vedella. Bon profit!
Carxofes
Farina
Fècula de blat de moro
Aigua
Cervesa
Vinagre
Vi blanc
Herbes aromàtiques
Cor de vedella
Ceba i alls
Pastanaga
Grell i bolets
Fonoll
Sal, pebre bo i pebre coent