Cinema
Cultura 18/03/2015

Broggi i Marques-Marcet preparen una TV movie sobre els últims dies de Companys

El protagonista serà Ramon de Colubí, advocat defensor de l'últim president de la Generalitat republicana. El productor Tono Folguera confia en què el projecte, que busca finançament, tirarà endavant

Acn
2 min
Lluís Companys

BarcelonaEl reconegut director teatral Oriol Broggi, de la companyia La Perla 29, i el recentment premiat director de cinema Carlos Marques-Marcet, creador de '10.000 KM', codirigiran una 'TV movie' sobre els darrers dies del que va ser president de la Generalitat Lluís Companys, tot i que el protagonista serà el seu advocat defensor Ramon de Colubí. Així ho ha explicat en declaracions a l'ACN, el productor Tono Folguera, que ha dit que estan treballant en la recerca de finançament. De moment, el projecte, produït per Lastor Media i Batabat Produccions, està presentat a les televisions i s'ha de veure la seva viabilitat. En qualsevol cas, Folguera confia en què el projecte s'acabarà fent.

Folguera ha assenyalat que el plantejament és una TV movie codirigida per Oriol Broggi i Carlos Marques-Marcet i ha explicat que és un complement que els va semblar molt atractiu. De fet, ha apuntat que la col·laboració entre els dos va sorgir perquè havien intentat anteriorment fer un projecte sobre 'Incendis', que Broggi va portar al Teatre Romea, però al final no va tirar endavant. Folguera ha dit que Broggi i Marques-Marcet es van conèixer i "hi va haver molt bona sintonia. Estan contents i apassionats per col·laborar", ha afegit.

La trama d'aquesta TV movie se centraria en els darrers dies de Companys. Ha declarat que la història té èpica només pel que s'hi narra. "No hi afegirem ni un gra d'èpica perquè la història no en necessita". En aquest sentit, ha destacat que el protagonista del film no és l'expresident Lluís Companys, sinó Ramon de Colubí, el seu advocat defensor en el consell de guerra que acabaria amb la sentència de mort i afusellament de Companys. "És el personatge sobre el que es vertebra la història i Companys seria en nombre de seqüències el segon", ha ressaltat.

"Càsting de primer nivell"

Folguera ha indicat que aposten perquè "pugui ser una producció viable d'acord amb els temps que corren, però de molta qualitat amb un càsting de primer nivell i una producció del nivell de la història que s'està explicant". Els guionistes de la tv movie són Alfred Pérez i Roger Danès.

stats