Cultura 25/10/2019

El dramaturg Carles Alberola guanya el 14è Premi de Teatre Planca i Roca amb l’obra 'Perquè t’estime, que si no...'

El guardó obre el palmarès de la 31a edició dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira

Ara
2 min
Carles Alberola al Teatre Principal de València, una de les sales senyeres del Cap i Casal.

ValènciaL'alzireny Carles Alberola ha guanyat el 14è Premi de Teatre Planca i Roca amb l’obra Perquè t’estime, que si no... Amb el seu guardó l'actor i dramaturg alzireny obre el palmarès de la 31a edició dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira, que s'anirà coneixent durant les pròximes setmanes, fins a la celebració de la gala de lliurament, que tindrà lloc el divendres 8 de novembre.

Entre la vintena d’originals presentats al premi, el jurat ‒format per Salvador Bataller, Toni Cabré, Iolanda Muñoz, Josep Palomero i Jordi Verdú‒ ha triat aquesta l'obra d'Alberola "pels seus diàlegs vius, versemblants i àgils", a més de l’humor i els conflictes que planteja, que "sonen reals i estan molt ben tramats". El text, que serà publicat en la col·lecció Bromera Teatre la primavera vinent, narra la història de tres parelles de diferents edats que viuen en un mateix pis durant una nit clau en les seves vides

Per a Carles Alberola, que rebrà 6.000 euros pel premi, Perquè t’estime, que si no... és "una comèdia sobre l'erosió que el pas del temps provoca en les relacions de parella, de com al llarg de la vida som tres o quatre persones diferents i de la necessitat d’estimar i ser estimat".

Amb aquest nou guardó, l'autor, actor i director alzireny afegeix un guardó més a un llarg llistat en què destaquen el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana, el Premi Cavall Verd de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana o el Premi Max al Millor Autor Teatral. Entre els seus textos publicats i estrenats hi ha títols com Mandíbula afilada, Besos, Spot i M'esperaràs?

Pròxims premis

El dijous 31 d’octubre es faran públics els veredictes del 23è Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, del 23è Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre i del 4t Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna, guardons que també formen part dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira.

stats