Llibres
Cultura 25/01/2022

'Canto jo i la muntanya balla', la novel·la més prestada

La llista de Biblioteques de Barcelona també inclou 'Reina roja', 'La cara norte del corazón' i 'Las hijas del capitán'

ARA
1 min
Irene Sola. Jordi Roviralta

El culte a Irene Solà segueix creixent: la seva novel·la Canto jo i la muntanya balla ha sigut la més prestada a les Biblioteques de Barcelona l'any 2021. Les següents a la llista són Reina roja, de Juan Gómez-Jurado; La cara norte del corazón, de Dolores Redondo, i Las hijas del capitán, de María Dueñas.

En l'apartat de no-ficció, els llibres més prestats han sigut els manuals per a l'acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (nivell 2 i nivell 1), de Julio F. Cuartero i Susana Bujalance; Guinness world records 2021 i L'infinit dins d'un jonc, d'Irene Vallejo. Biblioteques de Barcelona també comptabilitza els còmics més prestats, i el domini del manga japonès és aclaparador: My hero academia, de Kohei Horikoshi; Death note, de Tsugumi Ohba; Fairy tail, de Hiro Mashima, i Bleach, de Tite Kubo.

Pel que fa a la ficció infantil, per segon any consecutiu, els llibres amb més demanda han sigut El monstre de colors va a l’escola, d’Anna Llenas, i Cinc minuts més, de Marta Altés. I entre els 7 i els 9 anys les lectures preferides són Gos Pudent s'enamora, de Colas Gutman i Marc Boutavant, i Bon Nadal, estimats monstres!, de Jaume Copons i Liliana Fortuny.

stats