Alanaire
Cultura 26/06/2024

La cançó per a Aurora Picornell que hauria d’escoltar Le Senne

Alanaire llança 'Aurora', una cançó dedicada a la sindicalista comunista i "a totes les persones a les quals se'ls ha arrencat la vida per defensar uns ideals"

2 min
Alanaire

PalmaFeia pocs dies que havien exhumat els ossos d'Aurora Picornell del cementiri de Son Coletes i se n'havia certificat la identitat quan el grup Analaire va escriure Aurora. "Sentíem la necessitat de retre-li homenatge a ella i a totes les persones represaliades per defensar uns ideals", explica la formació mallorquina que ha avançat el llançament de la cançó dedicada a Picornell. En principi, l'estrena estava previst per l'octubre, però l'episodi del president del Parlament, Gabriel Le Senne, esquinçant una fotografia de la més cèlebre de les Roges del Molinar en el debat de la derogació de la Llei de memòria ha fet que no esperassin.

Portada Aurora

"Les recents mostres de menyspreu exhibides cap a la memòria per part de la classe política, a més de la censura envers la figura d'Aurora Picornell, ens han empès a avançar la publicació", han considerat el quartet compost per Laura Serra (veu i teclat), Leire Corpas (guitarra), Pau Enric Serra (baix) i Joan Pérez-Villegas. El darrer és l'autor de la lletra que ret homenatge a la sindicalista comunista que fou afusellada l'any 1937 i també n'és el bateria del grup. Aurora és també una col·laboració amb la contrabaixista i compositora Magalí Datzira. "Expressar-se era el seu dret, recordar-la és el nostre deure", recalca Alanaire. Cal recordar que la Fiscalia espanyola està investigant si es pot sancionar el president del Parlament per delicte d'odi. El mateix ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres, va sol·licitar que s'obrís la investigació.

Deixa que es cel t’ompli es pulmons.

Mostra s’arqueologia des teu cos.

Una foto en blanc i negre ara agafa color .

Es temps va posant ses coses al seu lloc.

Aurora has despertat d’un somni massa llarg.

T’han quedat tots es llençols aferrats.

Memòries d’un passat que també és nostre.

stats