Can Timoner
Cultura 29/08/2023

Can Timoner obre les portes després de tres anys

La companyia Nadie durà a terme una performança a l'acte de reobertura

ARA Balears
1 min
La companyia NADIE a Mallorca

PalmaCan Timoner obre les portes després del seu tancament ara fa tres anys. El centre cultural de Santanyí es reobrirà aquest dimecres 30 d'agost amb la performança Cualquiera. Després de desaparèixer l'antiga associació de Can Timoner, que tenia més de 1.000 socis, va quedar en mans de Jeroni Obrador la tasca de mantenir el casal, que va passar a fer 22 residències de creació a porta tancada. Fins ara, les activitats al públic només s'han dut a terme a la sala polivalent de Sa Talaia.

Així, en el marc del Festival S'Illo i amb la companyia de la residència escènica Nadie, formada per nou artistes de diferents parts de la Península, es presenta la performança esmentada. "Es tracta d'un projecte de creació indisciplinari en el qual descansar del personatge que exercim cada dia i dels seus propis límits, per, des d'una altra perspectiva, trobar un concepte genuí des del qual treballar", ha assenyalat l'organització. La companyia està composta pels artistes Ernesto Artillo, Diego Armín, Paloma Castro, Laura Calero, Nieves Guri, Raquel Jarana, Arantza Labuena, Silvi ManneQueen, Tsveta Trendafilova. Tots ells han residit 10 dies a Can Timoner.

El Festival S'Illo va començar el 2014 i en pocs anys s'ha convertit en el Festival independent d'Arts Escèniques de referència a les Balears, amb participació estatal i internacional en les manifestacions artístiques de teatre, dansa, música i performança, i també en la recerca i creació dramatúrgica teatral. El festival va néixer alhora que les residències de Can Timoner, així que és un doble desè aniversari. El preu de l'entrada és de 10 euros.

stats