Exposicions
Cultura 10/11/2022

El CaixaForum de Palma acollirà una retrospectiva de la representació humana a través de l'art

L'exposició conté quasi 150 peces d'art en diferent format i de diferents civilitzacions, amb una cessió del British Museum

ARA Balears
1 min
L'exposició 'La imatge humana. Art, identitats i simbolisme' es podrà visitar fins al 9 d'abril de 2023 al CaixaForum Palma.

PalmaCaixaForum Palma exposarà fins al pròxim 9 d'abril de 2023 La imatge humana. Art, identitats i simbolisme, en una nova col·laboració amb el British Museum per aprofundir en com l'art ha representat l'ésser humà al llarg de la història.

La mostra s'ha inaugurat aquest dijous i inclou 149 obres heterogènies, com ara escultures, pintures, gravacions, dibuixos o numismàtica, entre d'altres, en les quals s'inclou una selecció de la Col·lecció d'Art Contemporani de la Fundació La Caixa, segons ha explicat l'entitat en un comunicat i ha transmès Europa Press.

Al mateix temps, s'incorpora també un oli de gran format del Museu del Prado, una instal·lació del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i una creació interactiva de l'artista digital Rafael Lozano-Hemmer.

Tauler 'Hohoa', de fusta i pigment de finals del segle XIX i principis del XX, del poble Elema de l'illa de Papua Nova Guinea.

L'obra més antiga de la mostra és un crani humà modelat, procedent de l'antic Jericó (actual Cisjordània), datat en l'any 8.000 aC, i és considerat una de les peces més notables de les col·leccions del British Museum. Per contra, l'obra més recent és del 2016: una serigrafia de l'artista iranià Parviz Tanavoli.

D'aquesta manera, obres icòniques de civilitzacions antigues es juxtaposen a unes altres d'art contemporani, cosa que permet generar comparacions transculturals i reflexionar sobre l'ideal de la bellesa, la divinitat o el poder. Entre els artistes, figuren noms com ara Henri Matisse, Goya, Manet, Madrazo, Tàpues, Albrecht Dürer, Chrtistopher Williams, Vanessa Beercrof o Tom Wesselmann.

stats