Cultura 16/09/2020

Cadaqués premia la trajectòria i el compromís de l'escriptor Biel Mesquida

Han destacat la seva implicació en les causes polítiques a favor dels drets civils i culturals

Ara Balears
1 min
Biel Mesquida: El temps a favor

PalmaL'escriptor mallorquí Biel Mesquida ha estat guardonat amb el 25è Premi Cadaqués Quima Jaume en reconeixement de la seva trajectòria literària. L'organització ha destacat el seu ferm compromís en les causes polítiques a favor dels drets civils i culturals.

A través d'un comunicat, l'organització dels premis Cadaqués ha destacat també la tasca de l'escriptor mallorquí en la normalització de l'ús del català en l'esfera científica, així com les nombroses col·laboracions i iniciatives culturals i artístiques, entre d'altres, com a fundador i director del Festival de Poesia de la Mediterrània. En el comunicat, han descrit Mesquida com un escriptor que se significà per les pràctiques d'escriptures avançades, tant per la seva temàtica com per la inventiva en els gèneres literaris de la poesia a la prosa, així com per la seva extraordinària qualitat idiomàtica textual, oral i sensual.

En la 25a edició dels premis Cadaqués s'ha guardonat també l'escriptor Vicenç Altaió per l'article 40 anys. Una tarda de diumenge amb la Mercè del Mini Print Internacional de Cadaqués, mentre que el premi de poesia per a un llibre inèdit ha estat declarat desert.

stats