Cultura 27/11/2019

'Els bràquets d’Afrodita' s'estrena al Principal amb les entrades exhaurides per a les dues funcions

Es tracta d'una coproducció de la companyia As Marias, El Somni Produccions i el teatre Principal

Ara Balears
2 min
Imatge promocional d'Els bràquets d’Afrodita...'

Palma'Els bràquets d'Afrodita, l'acne d'Atenea i la miopia d'Hera (episodi III)', de la companyia As Marias, s'estrenarà aquest cap de setmana al Principal amb les entrades exhaurides per a les dues funcions. Es tracta d'una coproducció de la companyia amb El Somni Produccions i el teatre Principal, que va rebre un accèssit en la darrera convocatòria de coproduccions del teatre públic dins l’apartat de Nous Llenguatges.

L’obra d’As Marias és una trilogia en permanent creació sobre les imposicions socials sorgides dels estàndards de bellesa imperants dins les societats occidentals. Aquest muntatge és una passejada punyent i còmica al mateix temps sobre tres estats de les edats humanes. Ara, As Marias proposa en aquest Episodi III reflexionar dalt l'escenari sobre els cànons de bellesa, la cosificació de la dona, les figures idolatrades per tota una societat i la televisió dels anys 90, una proposta que vol trencar amb totes les convencions teatrals i donar al públic un paper decisiu.

Imatge de la presentació de l'obra, aquest matí al Principal

'Els bràquets d’Afrodita' narra la celebració d’un casament, el de Zeus i Hera, en què els membres del públic assistent són els convidats a les noces. En els anteriors episodis es va contar la festa de comiat de fadrina d’Hera (l’episodi I, que es va desplegar el passat gener en un bus de l’EMT) i la cerimònia del casament (que tocaria ser l’episodi II, però que encara no s’ha estrenat).

Durant la presentació del muntatge, Josep R. Cerdà, director del teatre Principal, ha recordat el compromís de la institució contra la violència masclista precisament en una setmana en la qual coincideixen els 'Likes' de Nuria Guiu, 'Una gossa en un descampat' de Clàudia Cedó i Els bràquets d’Afrodita...', tres obres que tenen les dones com a protagonistes i la cosificació del cos femení com a denúncia principal.

stats