Cultura 23/04/2020

Les biblioteques de Palma llancen activitats de Sant Jordi per als més petits

Han preparat iniciatives tan diverses com videomuntatges, videorelats, contacontes i tallers manuals per a les xarxes socials

Ara Balears
2 min
Un nin llegint

PalmaLes biblioteques de les Illes han preparat un Sant Jordi molt actiu a la xarxa per als més petits. A Palma, la Biblioteca del Coll d'en Rabassa emetrà demà pel seu Facebook el videoconte d'El petit príncep. Aquest espai ja va publicar dimecres el videomuntatge Dones rebels de la història: Kate Sheppard. La Biblioteca de Son Gotleu, a les 11.30 h, penjarà un vídeo amb un poema, que es dedicarà a Sant Jordi i, a les 16 h, la Biblioteca de Sant Jordi explicarà La llegenda de Sant Jordi. La de Son Rapinya, a les 17 h, contarà Allà on viuen els monstres, i per acabar, la Biblioteca de Son Sardina, a les 17.30 h, emetrà el contacontes Santa Jordina.

Es preveuen també dos tallers de treballs manuals per Facebook i Instagram. A les seves xarxes, demà la Biblioteca de Son Cladera proposa Un llibre dins un botó i el 24 d'abril a les 18 h, a les xarxes de Son Ximelis, es faran Bibliomanualitats per Sant Jordi. D'altra banda, la Biblioteca de Sant Jordi serà l'encarregada de posar en marxa els concursos Sant Jordi pinta Sant Jordi i Sant Jordi des de la finestra. A més, durant tota la setmana la biblioteca convida els infants a representar què significa per a ells la festa del llibre o bé a fer una fotografia des de casa i, a partir de la imatge, escriure un microrelat i enviar-lo a bibsantjordi@palma.cat. El material rebut s’anirà compartint a les xarxes socials.

Can Sales

Can Sales, dependent de la Delegació de Cultura, compartirà a les seves xarxes socials i pàgina web el relat Fogueres tan altes, escrit per Sebastià Alzamora per a l'ocasió. L'autor mallorquí ha creat una ficció que conta el confinament de diversos personatges en una biblioteca i les relacions que s'estableixen entre ells. El relat tindrà també amb una versió d'audiollibre.

A més, a les 12 h, es penjarà a les xarxes una de les cartes rebudes en el XV Concurs de Cartes d'Amor de Can Sales. A les 18 h, Xisco Contacontes llegirà el conte La llegenda de Sant Jordi perquè nins i adults coneguin l'origen de la celebració de la festa del llibre. I, per últim, les 19 h serà el torn de les recomanacions literàries a través del programa Carrousel.

Centenari Rodari

La Fundació Mallorca Literària ha llançat també un programa pensat per al públic famíliar ("per infants de 0 a 99 anys!"), per homenatjar l'escriptor i filòsof Gianni Rodari l'any del seu centenari. Així, durant tota la setmana hi haurà propostes d'activitats relacionades amb la figura de l'escriptor i pedagog italià.

Per exemple, cada dia a les 21 h es fa 'Contes per WhatsApp', una activitat basada en els Contes per telèfon de l'autor, pel canal de Mallorca Literària. D'altra banda, de dilluns 20 a divendres 24 d'abril proposen l'activitat 'Nous contes de Gianni Rodari', un taller per crear noves històries basades en la 'fantasia Rodari'. Les instruccions es poden trobar a la seva pàgina web. Finalment, divendres 25 a les 18 h, tindrà lloc el taller 'Contes il·lustrats'. Toni Galmés il·lustrarà en directe mitjançant un 'live' de Facebook els contes que s'hagin enviat en l'activitat 'Contes per WhatsApp'.

stats