Cultura 17/04/2020

Bernat Sureda, catedràtic de la UIB: "L'escola encara ha d'implementar programes per garantir més l'equitat"

L'expert en teoria i història de l'educació parla en un vídeo de l'Institut d'Estudis Catalans sobre l'ensenyament durant el confinament

E. N.
1 min
Bernat Sureda, catedràtic de la UIB i membre de l'IEC

PalmaL'Institut d'Estudis Catalans (IEC) va penjar un vídeo dijous a les seves xarxes socials en què el catedràtic de teoria i història de la comunicació de la UIB Bernat Sureda parla sobre l'ensenyament i l'escola durant el confinament. Sureda, qui també és membre de l'IEC, és clar: "L'escola encara ha d'implementar programes i sistemes per afavorir més l'equitat i aconseguir que no existeixi aquest abisme quant a l'accés als recursos educatius".

Per al catedràtic, la impossibilitat que tenen moltes famílies per tenir els recursos per poder accedir a l'ensenyament virtual "no fa més que evidenciar que existeixen diferències a l'accés als recursos educatius en general". En aquest sentit, opina que aquest és el gran repte de futur: "No tant trobar sistemes o mètodes millors, sinó garantir que tothom tingui les mateixes possibilitats, i a més, les possibilitats que necessita per la seva personalitat i les seves característiques".

Sureda destaca en el mateix vídeo la capacitat dels docents d'adaptar-se a la nova situació i sosté que "s'hauria pogut aprofitar aquesta situació de confinament per desenvolupar valors i coneixements distints i complementaris als que s'ensenyen a l'escola". Posa com a exemples el valor de la sensibilitat social, la col·laboració amb les tasques domèstiques i la imaginació.

stats