Cultura 14/11/2019

La sèrie de la BBC 'The Mallorca Files' es roda al teatre Principal de Palma

La filmació continuarà a Palma fins divendres i després recorrerà la Part Forana, amb localitzacions com Sineu, Artà, les coves del Drac i Orient

E. Navarro
2 min
Els protagonistes de la sèrie, Elen Rhys i Julian Looman

PalmaEl rodatge de la segona temporada de la sèrie de la BBC 'The Mallorca Files' ha començat aquesta setmana al centre de Palma i no aturarà fins al maig. Dilluns i dimarts varen ser pel centre històric de Ciutat, mentre que ahir dimecres i aquest dijous és el torn del Principal de Palma. Així, durant dos dies el teatre públic es convertirà en un dels escenaris de la sèrie, que recorrerà gran part de Mallorca durant aquests mesos, segons va informar ahir a aquest diari el productor Dominic Barlow durant el rodatge, que va durar tot el dia. Seran a Palma fins divendres i després recorreran la Part Forana, llocs com Sineu, Artà, les coves del Drac i Orient. "Rodam en gairebé tots els llocs de l'illa perquè el nostre objectiu és mostrar-ne la major part possible", va afegir Barlow.

Imatge del rodatge de 'The Mallorca Files' al teatre Principal de Palma

Tal com ha confirmat la productora Palma Pictures en un comunicat de premsa, els deu episodis de la primera temporada estaran disponibles a la BBC iPlayer el dilluns 25 de novembre, després que se n'emeti el primer episodi a la BBC One. Tres setmanes enrere, el CineCiutat va acollir l'estrena absoluta dels dos primers capítols en el marc de l'Evolution! Film Festival. Pel que fa a la segona temporada, ja s'ha confirmat que veurà la llum el 2020.

Es tracta d'un drama policial escrit per Dan Sefton ('The Good Karma Hospital', 'Trust Me') amb els detectius Miranda Blake i Max Winter (Elen Rhys i Julian Looman) com a protagonistes a "l'illa de vacances preferida del Regne Unit", precisa el comunicat. Dan McGolpin, controlador de programació de la BBC i iPlayer, ha assegurat que al públic "li encantarà passar temps amb Miranda i Max en aquesta emocionant i elegant sèrie".

Imatge del rodatge de 'The Mallorca Files', al teatre Principal

A banda d'Elen Rhys i Julian Looman, altres membres clau del repartiment de la primera entrega són Maria Fernández-Ache (Ines Villegas, cap de policia), Tabata Cerezo (Carmen Lorenzo), Tanya Moodie (Abbey Parker) i Denis Schmidt (Christian). La segona temporada promet als espectadors britànics algunes cares conegudes, amb estrelles convidades com Phil Daniels ('Sliced', 'EastEnders', 'Quadrophenia') i Josette Simon ('Nightflyers', 'Broadchurch', 'Blake's Seven'), que s'uneixen a les aventures de Mallorca.

"Estic absolutament emocionada de tornar a rodar la sèrie a Mallorca, Miranda Blake té encara uns quants crims per resoldre", ha assenyalat Elen Rhys en una nota de premsa. Julian Looman ha afegit: "Obtenir tan aviat una segona temporada és una gran recompensa per a tota la passió que hem posat per interpretar els fantàstics personatges de Max i Miranda".

stats