Música

Bruce Springsteen: "Barcelona és la millor, sempre"

Barack Obama i Steven Spielberg assistiran al concert a l'Estadi Olímpic

ARA
3 min
Bruce Springsteen a la porta de l'hotel on s'allotja a ABrcelona, signant autògrafs

Barcelona"Barcelona és la millor, sempre", ha dit Bruce Springsteen a Barcelona, en unes imatges recollides pel programa Planta Baixa de TV3 a l'entrada de l'hotel La Florida, al Tibidabo. Springsteen ha saludat i ha signat autògrafs a les prop de deu persones que l’esperaven a la sortida de l’hotel des de feia hores. Al llarg de la tarda, el grup ha anat creixent, fins que ha arribat a superar la vintena de persones. “Fa dues hores que espero aquí i aniré als dos concerts a Barcelona”, ha assegurat a Efe un dels fans que no es perdrà les actuacions a l’Estadi Olímpic de divendres i diumenge amb què comença la gira europea de Springsteen.

A causa de la contínua arribada de persones, especialment a les hores finals de la tarda, alguns fans fins i tot han proposat numerar-se per ordre d’arribada per no aclaparar Springsteen en el seu retorn a l’hotel. Durant l’espera, també s'ha especulat sobre la possible arribada a La Florida de l’expresident nord-americà Barack Obama amb la seva dona, Michelle Obama.

Bruce Springsteen ha arribat aquest dimecres a Barcelona, en un vol privat procedent d'Atlantic City. El cantant inicia la gira europea a l'Estadi Olímpic, on actuarà divendres i diumenge, en l'única cita que oferirà a l'Estat. L'expresident dels Estats Units Barack Obama, amic del músic, viatjarà amb la seva dona Michelle per assistir-hi, segons avança El País i ha pogut confirmar l'ARA. També l'acompanyarà el cineasta Steven Spielberg i la seva dona, Kate Capshaw, segons El Periódico. Springsteen arriba a Barcelona després que ell i la seva dona, la música integrant de la E Street Band Patti Scialfa, hagin superat un covid asimptomàtic.

Barack Obama vindrà a Catalunya amb el seu equip de seguretat, però els Mossos també tindran un paper en el dispositiu per protegir-lo i garantir que no hi hagi incidents, segons han explicat fonts coneixedores del viatge a l'ARA, tot i que no han precisat quants dies s'allargarà la visita. Mentre estiguin a Barcelona, s'allotjaran en un hotel de cinc estrelles de la part alta de la ciutat. Doctor Music, la promotora del concert a Barcelona, no té informació al respecte però el més probable és que el músic els col·loqui a les llotges de l'Estadi Olímpic, on hi ha la zona VIP. Queden comptades entrades disponibles per al concert a la web de Doctor Music (entre 80 i 140 euros) i a la revenda costen entre 100 i 300 euros.

El músic Bruce Springsteen arribant a l'aeroport de Barcelona, de matinada, el 26 d'abril de 2023
Bruce Springsteen, el 'Boss', atenent a les persones que l'esperaven a la porta de l'hotel

L'última vegada que Springsteen va actuar a Barcelona va ser el 2016, mentre que Obama només ha vingut a la ciutat una vegada i fa 35 anys, segons va explicar en el seu llibre de memòries, sense donar gaires detalls del viatge, que era low cost. La família Obama, ja com a residents de la Casa Blanca, sí que han visitat Espanya en diferents moments, en viatges oficials i de vacances. El 2016 Obama va fer la primera visita d'un president nord-americà a Espanya en quinze anys. El 2017 Michelle Obama va estar de vacances a Mallorca i el 2018 van fer-ho tota la família, però en un viatge privat. El fet de no tenir cap càrrec públic no els obliga a revelar la seva agenda.

La família Obama i Springsteen fa anys que mantenen una relació d'amistat. Fins i tot han publicat un llibre a partir del podcast que van fer per a Spotify parlant de temes com la política, però també la família i la paternitat, Renegats. Born in the USA.

stats