Cultura 25/11/2019

'Un baño en el bosque', un conte per submergir-se en la naturalesa

La il·lustradora Nívola Uyà i l'ambientòleg Marc Ayats són els autors del llibre, que varen presentar dissabte a la Fira de Muntanya de Bunyola

E. N.
2 min
'Un baño en el bosque', un conte per submergir-se en la naturalesa

PalmaLa editorial madrilenya Cuento de Luz acaba de publicar el conte 'Un baño de bosque', escrit per la il·lustradora mallorquina Nívola Uyà i l'ambientòleg Marc Ayats, i il·lustrat per la mateixa Uyà. La 'nina del bosc' és un personatge màgic que salta de les pàgines de l'àlbum i convida els lectors a "submergir-se en la naturalesa, tranquil·litzar la ment, connectar amb el moment present i experimentar els beneficis d'un 'bany al bosc", expliquen els autors en un comunicat.

Els autors del llibre, Nívola Uyà i Marc Ayats

Els banys al bosc són una pràctica que consisteix a passar temps al bosc per tal de millorar la salut i el benestar, una tradició arrelada en diverses cultures del món. Per a Marc Ayats, que treballa en temes de Green Care (que fan referència a la cura de les persones a través del contacte amb la natura) és imprescindible que abans de parlar als nins sobre els problemes ambientals "hagin experimentat de manera positiva i íntima la naturalesa". I aquest àlbum il·lustrat té aquesta vocació: contribuir a restablir un contacte més ferm amb l'entorn natural.

'Un baño en el bosque', un conte per submergir-se en la naturalesa

Per a Nívola Uyà, 'Un baño en el bosque' és un llibre "molt significatiu" perquè ha unit dues de les seves grans passions, que són la il·lustració i l'amor per la natura i els boscos. A més, el procés creatiu ha estat diferent d'altres projectes de la il·lustradora, perquè ha inclòs molts elements del bosc: textures, fulles i siluetes, per exemple, que han estat enganxades amb frottage o ecoprint. Un treball artístic amb tècniques mixtes, acrílics, tintes, llapis de colors, grafits i collage. L'obra es va presentar dissabte en el marc de la Fira de Muntanya de Bunyola.

stats