Cultura 27/04/2021

La banda poblera Caspary s'alia amb el productor de The Tyets i el productor Biel Abrines

El músic i cantant Oriol de Ramon s'encarrega de la producció de dos dels quatre nous temes del grup, que també ha gravat dues cançons amb l'exbaixista de Salvatge Cor i The Prussians

2 min
Els integrants de la banda Caspary.

PalmaGelera és el primer tema en català de Caspary, banda poblera amb gairebé una dècada de trajectòria als escenaris de l'escena local. Publicada el divendres, 23 d'abril, aquesta és la primera cançó de quatre que venen en camí. Després del seu primer disc Caspary (2018), gravat a VaiVe Productions, aquestes cançons són el retorn de la banda als estudis; les tres que queden per publicar seran en anglès. Les publicaran amb comptagotes, i han fet gran el projecte implicant-hi més gent. Així, l'exbaixista i ara productor Biel Abrines s'ha encarregat de dues cançons, mentre que les altres són el resultat de la feina amb Oriol de Ramon, productor i cantant de The Tyets, fetes a La Kate Studio de Mataró. Els temes estaven escrits abans del confinament; de fet, alguns havien sonat al concert que la banda va oferir a l'edició del 2019 de la Mobofest. Aquesta cançó, concretament, ha estat gravada i produïda per Biel Abrines i Pep Nadal a BlueMerle Records i es pot escoltar a través de les plataformes digitals.

Cada un d'aquests nous singles compta amb una portada feta per un artista. En el cas de Gelera, la il·lustració ha estat d'Steven Manley, alter ego de l'artista pobler de collage digital, Jaume Serra, en les seves obres de pintura amb cera. Caspary havia de gravar aquests temes abans del confinament, però no va ser fins aquest febrer que van posar-se mans l'obra: "Vam estar gravant coses un dia amb en Biel Abrines, i ens va dir que li feia ganes produir", apunta el cantant del grup, Pau Dalmau. No va costar gaire convèncer els companys. Fills d'un futur incert, la lletra de la cançó canta a les inseguretats i la por.

Andreu Beltran, Bernat Cantallops, Miquel Crespí, Pau Dalmau i Pere Plomer són Caspary. No tenen més de 24 anys. Es van conèixer a l'institut Can Peu Blanc de sa Pobla, on van compartir les seves inquietuds musicals i creatives. El primer nom de la banda fou Fora de lloc. Començaren, com sol ser habitual, imitant i versionant els seus grups de capçalera, que eren majoritàriament bandes de l'estil d'indie-rock britànic.

Per participar en una batalla de bandes organitzada en un bar de la plaça de sa Pobla, ja desaparegut, es van canviar el nom. A partir de llavors foren Caspary, el projecte musical que ha arribat fins avui, i que torna a treure música del forn. Van guanyar el concurs de bandes, i van poder enregistrar el seu primer disc: Caspary.

stats