Cultura 06/02/2019

Balears ocupa el lloc 15 de 18 en qualitat i innovació en la seva oferta cultural

La Fundació Contemporánea publica els resultats de 2018 de l'Observatori de la Cultura, que recull indicadors relatius a les àrees de la cultura de les diferents comunitats autònomes

M. A.
2 min
Balears ocupa el lloc 15 de les 18 comunitats en qualitat i innovació en la seva oferta cultural

PalmaBalears se situa a la coa en qualitat i innovació cultural, segons l'Observatori de la Cultura que publica anualment la Fundació Contemporánea. Aquest informe compila indicadors relatius a les diferents àrees de la cultura, a l'activitat cultural de les diferents comunitats autònomes i ciutats, les institucions i esdeveniments culturals més destacats de l'any i a l'evolució anual dels pressupostos de la cultura.

Al rànquing per comunitats en les quals s'analitza la qualitat i la innovació de la seva programació cultural, les Illes ocupen el lloc 15 de 18 i superen les Canàries, la Rioja i Ceuta i Melilla.

La valoració referent a les ciutats segons paràmetres que avaluen també la qualitat i la innovació, Palma ocupa el lloc 21 d'un total de 32 ciutats estudiades.

L'informe analitza també el millor del panorama cultural en l'àmbit estatal quant a institucions i esdeveniments culturals més destacats de 2018, en el qual figuren fins a 86 museus, teatres i festivals, entre d'altres, cap dels quals és de Balears.

Els rànquings específics amb el millor de l'any cultural a cada comunitat autònoma assenyala fins a deu institucions i esdeveniments culturals com els més destacats de l'any 2018. En aquest cas, els centres que encapçalen la llista són Es Baluard, el teatre Principal de Palma i la Fundació Pilar i Joan Miró.

Completen la llista l'Atlàntida Film Fest, CaixaFòrum, el centre cultural la Misericòrdia, la FIET, Mallorca Live Festival, el Festival de Poesia de la Mediterrània, el museu Sa Bassa Blanca, la Fundació Joan March, la Fira B! i l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

Atlàntida Film Fest, millor esdeveniment cultural

L'Observatori de la Cultura reconeix l'Atlàntida Film Fest com a millor esdeveniment cultural de 2018. El cicle de cinema ha aconseguit doblar la notorietat respecte de l'any 2017, atès que en el present informe ha estat reconegut per un 30 per cent dels participants. El festival ha pujat, a més, tres llocs respecte de la seva posició en el rànquing el 2017.

stats