Música
Cultura 28/07/2022

Axel Vindenes (Kakkmaddafakka): "No és fàcil escriure cançons de desamor, però s'ha de fer"

La banda de Noruega aterrarà aquest divendres a Mallorca per tocar al festival Mobofest, a Lloret de Vistalegre

2 min
La banda d'indie pop noruega Kakkmaddafakka.

PalmaAquest divendres torna, amb esperada normalitat, el festival Mobofest a Lloret de Vistalegre. Un dels reclams del cartell són els noruecs Kakkmaddafakka, que faran els seus hits a partir de mitjanit. Abans d'ells, tocaran els catalans Mishima, que estrenaran el disc L'aigua clara; després dels del nord, serà el torn de Saïm, de Manacor.

"No coneixíem aquest festival, però estem encantats de ser al cartell. També he vist que estam de caps de cartell, i això em fa sentir orgullós. Pensam que tocar en un poble de poc més de 1.000 habitants pot ser preciós. Sempre que et telefonen per tocar és una alegria", diu Axel Vindenes, el cantant i guitarrista de Kakkmaddafakka.

De fet, el cantant celebra el retorn als escenaris de la banda després de la dura pandèmia. "Aquest darrer any hem fet una gira a Mèxic, alguns concerts a Bergen i tenim moltes ganes de continuar tocant per tot on ens convidin". La banda és coneguda per fer concerts que són pura energia: "Crec que diuen que els concerts són energètics perquè la gent s'ho passa molt bé i nosaltres també". Segur que no faltarà espectacle a Lloret de Vistalegre.

A final de setembre soritrà el seu nou àlbum, Revelation. Estan "orgullosos" de com ha quedat i tenen moltes ganes de compartir-lo amb el públic. De moment n'han fet dos avançaments: Storm i Sixth Gear. Vindenes és cautelós a l'hora de revelar el repertori del concert de divendres: "Estaria molt bé, sí, tocar Storm i Sixth Gear, i potser alguna més del nou disc... però no sé què farem!". S'haurà d'anar al concert per descobrir-ho.

La cançó Storm parla sobre la separació d'una parella. Vindenes explica que és una ficció, i que ho ha fet perquè veure que algú se separa és una cosa que l'entristeix. "No és gens fàcil escriure sobre amor o desamor. De fet, és complicat, però crec que s'ha de fer", apunta el cantant.

La pandèmia ha estat una època dura, però la banda no ha dubtat en cap moment que el seu objectiu és continuar fent música i concerts: "Hem nascut per fer música, i ens encanta tenir la possibilitat de fer-ho. Durant la pandèmia ens vam tancar a l'estudi per preparar l'àlbum. Estam agraïts a tothom que escolta i estima la nostra música, la feim des del cor i ens encanta escampar aquest amor. Fa molt que va néixer Kakkmaddafakka, i estam molt orgullosos que la gent encara ens escolti, ens contracti i ens estimi", assegura, agraït, Axel Vindenes.

stats