Cultura 02/06/2020

L'Atlàntida Film Fest revela part de la programació

El festival de Filmin confirma estrenes a l'Estat com 'Last and First Men' i 'This is not a movie'; i els concerts de María José Llergo i Pavvla

Ara Balears
2 min
El cartell de la desena edició de l'Atlàntida Film Fest, creat per Sergio Caballero

PalmaL'Atlàntida Film Fest ha revelat set pel·lícules i dos concerts que formaran part de la programació de l'edició 2020, que enguany s'ha endarrerit un mes a causa de la crisi sanitària i se celebrarà a Palma del 27 de juliol al 2 d'agost. Per ara, han confirmat dues pel·lícules que seran estrenes a l'Estat: Last and First Men, el debut en la direcció cinematogràfica del compositor islandès Jóhann Johánsson; Moffie, d'Oliver Hermanus, dels productors de les multiguardonades Ida i Kolya.

També s'estrenaran a Espanya en el marc del festival el documental This is not a movie, de Yung Chang, sobre el periodista britànic Robert Fisk, un dels principals cronistes de conflictes globals en els darrers quaranta anys; i Photographer of war, de Boris Bertram, un retrat del fotòraf de guerra Jan Grarup cobrint els combats entre l'exèrcit iraquià i l'Estat Islàmic a Mosul.

A més a més, es projectarà per primera vegada a les Balears, El buzo, dirigida per l'austríac Günter Schweiger i rodada a Eivissa; i El sitio de Otto, debut en la direcció de l'actor Oriol Puig. D'altra banda, el festival oferirà una retrospectiva del director Aleksey Balabánov, sovint anomenat amb el sobrenom del Tarantino rus. S'hi podran veure els 13 llargmetratges que configuren la filmografia del director, que va morir prematurament a 54 anys després de patir un infart.

Concerts i cartell

El festival tenia aparaulats 17 concerts, però han hagut de reformular la programació per la normativa sanitària derivada de la pandèmia. Així i tot, ja han anunciat dos concerts amb artistes de primera línia: María José Llergo, que inaugurarà el festival, oferirà el seu primer directe a les Balears, on presentarà el seu aclamat disc Sanación; i Pavvla, la cantant i compositora catalana que presentarà en primícia alguns dels seus nous temes i les millors cançons dels discs Secretly hoping you catch me looking i Creatures.

Sergio Caballero és el responsable del cartell de la desena edició de l'Atlàntida Film Fest i pren el relleu a artistes com Nauzet Mayor, Ana Cabello, Albert Pinya i Miquel Barceló. Caballero és un artista multidisciplinari, conegut pel seu treball com a codirector i responsable de la imatge del Sónar. En l'àmbit cinematogràfic ha dirigit títols com Finisterrae i La distancia; i en aquesta edició es podrà veure el seu darrer treball, Je te tiens, migmetratge protagonitzat per Ángela Molina que es va estrenar en la darrera edició del Festival de Canes.

Mallorca Talents Lab

Per tercer any consecutiu, l'Atlàntida aposta pels joves talents i programa el Mallorca Talents Lab, un espai que permetrà a set guionistes desenvolupar els seus projectes de llargmetratge amb experts del sector. La trobada serà entre els dies 27 i 31 de juliol i enguany s'hi presentaran 70 projectes, 26 dels quals són dirigits per dones. Els set projectes finalistes són: El camino de ida, de Miguel Alcalde; Nina (en mi principio está el final), d'Andrea Jaurrieta; El querer, de Miguel Machetti; Costumbre, de Laura Blanco; Perseidas, d'Ignacio Lasierra; Inmersión, d'Oleguer Homs; i La mejor de tus muertes, de Jorge Vañó.

Entre els professionals que patriciparan en aquesta nova edició, s'hi trobaran Gerardo Herrero i Mariela Besiuleski (El secreto de sus ojos, El hijo de la novia); i el ja habitual Miguel Machalski, analista de guió que ha participat en projectes com Billy Elliot i Million Dollar Baby. A més de l'assessoria i l'aprenentatge, un dels set projectes finalistes rebrà un premi de 2.000 euros.

stats