CINEMA
Cultura 28/06/2017

El castell de Bellver es posa de gala per rebre la inauguració de l'Atlàntida Film Fest

A l'acte s'ha fet homenatge a Guy Hamilton i ha acabat amb l'estrena del documental 'Vida i mort d'un arquitecte' de Miguel Eek

Margalida Mateu
2 min
Inauguració de l'Atlàntida Film Festival al Castell de Bellver.

PalmaLa gala inaugural de l'Atlàntida Film Fest ha estat a l'altura de la d'un festival de cinema de referència, el que tindrà lloc a Palma fins al 2 de juliol i que s'ha encetat amb un homenatge al cineasta Guy Hamilton.

A ritme de piano jazz i cervesa i càtering del Fornet de la Soca s'ha donat la benvinguda als assistents amb invitació que requeria 'dress code' còctel. Persones del món de la cultura de Mallorca, familiars de Guy Hamilton, actors, actrius locals i internacionals i autoritats han omplert el castell de Bellver pel festival.

Fer el refresc abans de la presentació ha estat, si més no, una aposta diferent. Una vegada la gent ha menjat i begut, s'ha assegut a la clasta circular de Bellver per escoltar la Chamber Film Orchestra, que ha fet sonar les bandes sonores de les pel·lícules de Hamilton, moltes de James Bond. És així com la banda ha interpretat la música de 'Mort sota el sol', que Hamilton va enregistrar a Mallorca l'any 1982.

Seguidament Jaume Ripoll, director i fundador de l'Atlàntida Film Fest, ha donat la benvinguda als assistents d'un "festival diferent, singular, gratuït i únic basat en Europa", que ha reivindicat com un festival d'estiu "perquè la temporada alta del turisme no vol dir temporada baixa de la cultura".

Durant l'acte s'han anat projectant imatges de Guy Hamilton. Entre el públic hi havia l'actriu sueca Britt Ekland, que ha dedicat unes paraules de record "al seu director" i ha explicat algunes anècdotes de com es varen conèixer. "Al principi li tenia molt de respecte i por i llavors establírem una relació d'amistat", ha comentat.

L'actriu Britt Ekland i l'actor Joseph Fiennes a la gala de presentació de l'Atlàntida Film Fest.

Una part de l'homenatge també fou per a l'actor Roger Moore, qui envià una carta una setmana abans de morir (el 15 de maig del 2017) excusant-se que ja estava molt malalt i no podia assistir al festival a Mallorca. Segurament fou de les darreres cartes que escriví Moore, a qui l'organització recordà amb un vídeo. Els productors de la sèrie Bond, Michael G. Wilson i Barbara Broccoli, també han acudit a la gala i han dedicat unes paraules a Hamilton, director de 'Golfinger', entre d'altres.

Autoritats a la presentació del festival de cinema.

El guardó a l'homenatjat, fet per l'artista Joan Costa, l'han rebut el fill de Hamilton, Frank, i la seva esposa. L'actor Joseph Fiennes ('Shakespeare in love') ha estat l'encarregat de lliurar-lo. "Estic molt emocionat, avui és una nit molt especial", ha assenyalat Frank.

Per acabar la gala ha estat el torn de la presentació mundial del documental 'Vida i mort d'un arquitecte', sobre la figura de Josep Ferragut i les estranyes circumstàncies de la seva mort.

Per què varen matar l’arquitecte Josep Ferragut?

El festival continua aquest dimecres amb altres estrenes europees, l'actuació de Maria Arnal i Marcel Bages a les Voltes i la presentació a Mallorca del film 'Júlia Ist'.

stats