Patrimoni
Cultura 12/12/2023

ARCA votarà en contra de la modificació del projecte de les terrasses d'Es Baluard

Consideren que les que han fet són "insuficients" i "no canvien res"

ARA Balears
1 min
La construcció de la polèmica terrassa.

PalmaL'Associació per a la Defensa del Patrimoni de Mallorca (ARCA) ha anunciat aquest dimarts que votarà en contra del projecte de les terrasses del restaurant mirador d'Es Baluard. Després de la polèmica sorgida amb l'inici de les obres del primer projecte (que es va aturar), l'entitat de defensa patrimonial considera que les modificacions que s'han proposat en el segon projecte són insuficients i no suposen "quasi cap canvi en comparació amb el que es va plantejar originalment".

En aquest sentit, ARCA assegura que el nou projecte és "pràcticament idèntic a l'anterior" i defensa que el fet que sigui desmuntable és "un efecte pantalla" contra la murada. Amb tot, lamenten que les terrasses tenen una intenció "colonitzadora" d'un espai emblemàtic de Palma.

A través d'un comunicat, l'entitat ha denunciat que, tot i que es van aturar les obres per l'impacte que tenia sobre el patrimoni, l'empresa continua lluitant per aconseguir el seu objectiu sense tenir en compte l'impacte que pot tenir. Per tal de remarcar la importància de protegir el patrimoni de Ciutat i aquest cas en concret, ARCA ha recordat que Es Baluard és un conjunt declarat BIC el 1942 amb la protecció més alta del catàleg de Palma.

stats