Cultura 09/06/2021

L’ARA ofereix el llibre de les millors historietes del Premi ARA de Còmic en Català, convocat pel diari

'Vinyetari' es pot aconseguir a la botiga web de l’ARA i als quioscos de l’11 al 23 de juny

2 min
Portada de Pep Brocal per a 'Vinyetari'. PEP BROCAL

El còmic en català viu un gran moment. Ho posa de manifest el nou llibre Vinyetari, que recull 18 excel·lents treballs del primer Premi ARA de Còmic en Català, un certamen d'historietes de no-ficció que va tenir una participació molt elevada: es van presentar a la convocatòria 162 obres, de les quals del jurat, l'ARA i Norma Editorial n'ha fet una selecció per al llibre a càrrec .

Vinyetari reuneix còmics d’estils, registres i temàtiques molt variats. Hi ha historietes que fan somriure, n'hi ha que entretenen, n'hi ha que interpel·len, n'hi ha que fan pensar... Totes són històries reals. Abunden les de relacions personals, les referències a l’actualitat –hi ha algun personatge amb mascareta– i els fets històrics. Aquest és el cas de Caritat del Río, l’obra guanyadora, de Pep Brocal, que explica la vida d’un dels personatges catalans més fascinants del segle XX, Caritat del Río, lluitadora revolucionària, espia soviètica i mare de l'assassí de Trotski, Ramon Mercader. 

A més de la guanyadora del premi i les dues finalistes, Vinyetari reuneix obres d’autors com Conxita Herreros, Arnau Sanz, Ed Carosia, Pablo Ríos, Nadar i l'última guanyadora del premi de la crítica a la millor l'autora emergent, Nadia Hafid. També hi participen autores literàries que debuten en el còmic, com Bel Olid i Maria Climent. 

Vinyetari, de 272 pàgines, editat per Norma amb el suport de la direcció general de Política Lingüística de la Generalitat, és la primera antologia de còmic de no-ficció en català. És un llibre imprescindible per als amants de l’art de les vinyetes, però també pot ser una bona porta d’entrada als que no hi estiguin familiaritzats.

Vinyetari es pot obtenir per 24,90 € de l’11 al 23 de juny als quioscos i en aquest enllaç. A partir del 25 de juny també es podrà adquirir a les llibreries.

stats