Cultura 06/11/2020

L'ARA Balears participa en l'exposició 'Mesos de confinament' del Menorca Doc Fest

Vuit fotògrafs de diferents mitjans cedeixen fotografies per reflectir com s'ha viscut a les Balears

Ivan Martín
1 min
L'exposició recull les fotografies més representatives dels mesos de confinament a totes les illes.

MaóVuit fotògrafs de les Balears protagonitzen l'exposició Mesos de confinament amb el repte de presentar de quina manera s'ha viscut aquest període provocat per la crisi sanitària del covid-19 a les diferents illes de l'Arxipèlag. L'exposició estarà oberta fins al 28 de novembre a la sala Sant Antoni de Maó i els visitants hi podran veure 45 fotografies impreses, un mosaic amb més d'un centenar d'instantànies, un audiovisual i s'hi projectarà un vídeo.

La idea és donar a conèixer com es va viure el confinament a totes les Illes, segons explica el director del festival Menorca Doc Fest, Cristian Coll. "És una exposició que ens ofereix una visió realista de com hem viscut el confinament, un escenari inimaginable", afirma. Les fotografies són fruit de la col·laboració de diversos mitjans de comunicació com el Diari Menorca, el Diari d'Eivissa, l'agència Efe i l'ARA Balears. També hi participa IB3 amb un audiovisual "en el qual es poden veure els carrers absolutament buits i un panorama rocambolesc", assenyala Coll.

D'altra banda, Coll considera que l'exposició hauria de fer-nos "reflexionar" en temps d'incertesa i emfatitza el potencial de les imatges, perquè "són escenes que vivim a través de la mirada i la imatge dels fotògrafs i de les càmeres de televisió". Els fotògrafs que hi prenen part són Josep Bagur i Gemma Andreu, del Diari Menorca; Toni Riera i Vicenç Marí, del Diari d'Eivissa; Cati Cladera i David Arquimbau, de l'agència Efe, i Isaac Buj i Ismael Velázquez de l'ARA Balears.

stats