EQUIPAMENT CULTURAL
Cultura 09/10/2017

Aportació extraordinària del Consell de Mallorca perquè el teatre Principal d'Inca s'adeqüi al calendari d'obres

Estava previst que la institució insular fes efectiu aquest suport econòmic (800.000 €) al llarg de deu anys i ara es durà a terme en tan sols dues anualitats

Ara Balears
1 min
El nou  Teatre Principal d'Inca tindrà aquest aspecte, una vegada completada la reforma.

PalmaEl patronat de la Fundació Teatre Principal d'Inca ha aprovat inicialment el pressupost per a l'any 2018, en el qual consta l'aportació extraordinària de 720.000 euros per part del Consell de Mallorca.

Una quantia a la qual s'afegeixen els 80.000 euros d'aquest 2017 i que, en total, sumen una aportació compromesa per part de la institució de 800.000 euros. Aquest suport econòmic estava previst que el Consell de Mallorca el fes efectiu al llarg de deu anys i ara es du a terme en tan sols dues anualitats.

"Avui hem reafirmat el compromís del Consell de Mallorca amb la construcció del teatre Principal d'Inca", ha subratllat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Francesc Miralles, "i ho feim adequant la nostra aportació al calendari d'obres. L'obra s'executa entre enguany i l'any que ve i l'aportació del Consell, per evitar causar problemes addicionals a l'Ajuntament, havia de ser una aportació en dos anys com a molt".

Una aportació que el batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha agraït que s’adapti al calendari d’obres previst, ja que rebaixarà la pressió econòmica sobre les finances del Consistori.

L'aportació del Consell de Mallorca al projecte de reforma i rehabilitació del teatre Principal d'Inca és la segona en importància per al 2018 (720.000 euros), per darrere de la subvenció del fons FEDER (1,6 milions d'euros). El Consell de Mallorca és membre de la Fundació Teatre Principal d'Inca amb l'Ajuntament d'Inca i el Govern de les Illes Balears.

stats