Cultura 27/01/2020

L'actriu Apol·lònia Serra publica el seu primer poemari, amb pròleg de Maria Antònia Oliver

L'autora presentarà 'Anatòlia, o el viatge de fer i desfer trunyelles' a la biblioteca Can Sales aquest dimarts

Elena Navarro
1 min
Apol·lònia Serra en una imatge d'arxiu

PalmaL'actriu Apol·lònia Serra ha publicat el primer seu primer poemari, Anatòlia, o el viatge de fer i desfer trunyelles amb l'editorial Ifeelbook. L'obra té un pròleg de l'escriptora Maria Antònia Oliver i consta de 48 poemes que són "breus i bons d'entendre", segons explica l'autora. Com ja apunta el títol, es tracta d'un viatge, textos que tracen un recorregut vital tocant temes com el pas del temps, les il·lusions i desil·lusions, la vulnerabilitat humana, les pèrdues o l'erotisme.

"Vaig entrar en contacte amb Maria Antònia Oliver perquè ella va escriure Amor de cans i jo estic a la sèrie. Els va llegir, li varen agradar i això em va donar molta seguretat", diu Serra. "Tenia ganes de publicar-los i des d'aquell dia no vaig aturar. Vaig estat un any i escaig intentant-ho fins que Ifeelbook me'ls ha publicat, i els ho agraesc molt", afegeix.

Apol·lònia Serra, que també és professora de Filosofia, assegura que fa més de 20 anys que escriu però que no té cap modus operandi, cap pauta establerta que sempre es repeteixi. Concep la poesia com un llenguatge que ha d'entendre tothom, "no em serveix allò que només entenen els erudits", diu.

A Anatòlia, o el viatge de fer i desfer trunyelles hi ha tocs de tragicomèdia i d'humor, "però és un text més filosòfic", descriu. Així i tot, ja avança que, si hi hagués un segon llibre, sí que voldria que tingués més present el sentit de l'humor. El poemari es presentarà aquest dimarts 28 de gener a la biblioteca Can Sales.

stats