Cultura 22/07/2016

Es publicarà un disc inèdit de David Bowie

Són cançons que acabarien formant part de 'Young Americans'. Apareixeran a la caixa 'Who can I be now (1974-1976)'

Ara
1 min
David Bowie en una foto promocional del seu nou treball discogràfic, Blackstar.

BarcelonaLa pàgina oficial de Facebook de David Bowie va anunciar ahir el llançament d'una nova caixa del músic britànic, que va morir al gener. Encara no s'ha revelat tot el material que inclourà l'antologia, però sí que contindrà un àlbum inèdit de Bowie. 'The Gouster' mai va arribar a veure la llum, tot i que els temes del seu 'tracklist' van acabar formant part de 'Young Americans' (1975), novè disc de l'artista londinenc. Així, doncs, no contindrà les cançons noves, però possiblement sí versions inèdites.

'Who can I be now (1974-1976)' és el títol de la caixa i repassa l'època en què David Bowie havia abandonat definitivament el 'glam' d'àlbums com 'Space oddity', 'Hunky Dory' i 'Diamond Dogs'. Uns anys de transició en què el músic va interessar-se per diverses variants de la música negra, des del funk fins al soul fet a Philadelphia, l'anomenat 'philly soul'. Cançons com 'Can you hear me', 'Young americans', 'Right' i 'Somebody up there likes me' formaven part de l'edició original de 'Young americans', mentre que 'Who can I be now?', 'It’s gonna be me' i 'John, I’m only dancing (again)' van ser incloses en una edició posterior. Encara sense data de sortida, s'especula que aquesta nova caixa podria incloure alguna raresa de les sessions d'estudi de l'àlbum.

'Who can I be now (1974-1976)' serà la segona caixa de l'artista. La primera va ser 'Five years', dedicada als primers anys de carrera de Bowie i que contenia un llibre de fotografies prologat per Ray Davis, líder dels Kinks.

stats