Concert Antònia Font
Cultura 28/01/2023

Antònia Font fon la gelor de la nit a Palma

Més de 12.000 persones, equipades com si anessin al Puig Major, no es fan por del fred i assisteixen a Son Fusteret

2 min
Pau Debon es protegeix amb una bufanda de les temperatutes gelades

Palma"Són fresques avui vespre!", ha dit Pau Debon, el vocalista dels Antònia Font, per saludar les més de 12.000 persones que, segons l'organització, han assistit al concert gratuït de les festes de Sant Sebastià, al recinte de Son Fusteret.

Tot han estat braços a l'aire, tan bon punt el grup ha entonat la tornada de la cançó Un minut estraboscòpica, que diu: "Aixec la mar com un llençol d'arenes blanques i cians". "No en tenim gens, de fred. Vosaltres ens el llevau", deien alguns dels assistents mentre es llevaven sostres de roba.

El concert d'Antònia Font a Palma

"Crec que m'he abrigat massa i ara ja començ a tenir calor", deia Feliu Trias, de 40 anys i un dels assistents al concert. "M'he posat tanta de roba que pareix que vaig al Puig Major, però quan ets enmig de la multitud, aviat tot s'arriba a encalentir", deia Feliu, equipat amb capellina, gorra i guants.

"Això no és fred ni és res. Nosaltres venim de l'Empordà, on en fa molt més que aquí i hi estem acostumats. No ens ho hauríem perdut per res del món", explicaven dues joves del poble gironí de Vilopriu, vingudes a posta per assistir al concert d'Antònia Font.

"Quan vàrem saber que tocaven de franc no ens ho pensàrem ni un moment. Compràrem els bitllets des de l'aeroport de Barcelona i ahir vinguérem. Ens estem en un apartament d'AirBnb del passeig Marítim", explicava una de les joves empordaneses.

El públic ha vibrat amb el concert d'Antònia Font a Palma

Entre el públic, tot i que hi predominaven persones en la trentena i la quarantena, també n'hi havia que rondaven la vintena. Tots plegats feien la tonada de les cançons, encara que només els més veterans en sabien la lletra.

Un jove es comunicava pel mòbil i deia cridant quan estava a punt de començar l'actuació: "Mem, voleu venir! Està a punt de començar i no hi ha coa. Tot d'una podreu entrar!".

Moments finals del concert d'Antònia Font a Palma

"És que els meus amics són a sopar en un bar de Son Oliva i no venen perquè es fan por del fred. I no hi puc donar passada", explicava el jove en qüestió, de nom Pep Toni Reynés.

Devers les 9 començava a fer brusquina. La temperatura mínima era de cinc graus. Com que el cel estava ennigulat, la serena no queia entre el públic assistent.

La traca final del concert d'Antònia Font a Palma

A les 22.15 acabava el concert. Pocs minuts abans, Antònia Font s'acomiadava amb la icònica Viure sense tu i Pau Debon agraïa a tots els assistents que haguessin resistit el fred, i també als tècnics "per haver muntat un escenari amb pluja". A poc a poc, la gent s'arreplegava així com havien arribat: en direcció al carrer d'Eusebi Estada per tornar cap a Palma o a l'aparcament habilitat per agafar els cotxes i tornar-se'n a qualque punt de la Part Forana.

stats