ARA Llegim
Cultura 13/02/2014

Antoni Daura, reelegit president del Gremi de Llibreters

En el seu segon mandat, Daura es proposa consolidar projectes com 'Liberdrac' i 'Libridata' i vol potenciar la modernització de les llibreries

Acn
1 min

BarcelonaAntoni Daura ha estat reelegit president del Gremi de Llibreters de Catalunya. En el seu segon mandat, que s'allargarà fins al 2018, Daura es proposa continuar amb els projectes que havia encetat, com la plataforma digital d'informació de la venda de llibres 'Libridata' i el portal de venda de llibres 'Liberdrac'. També ha destacat que vol consolidar un segell de qualitat i defensar el marc legal actual "amb especial atenció a l'àmbit escolar on s'han detectat més irregularitats". Daura es considera "satisfet" perquè "el gremi ha aconseguit la modernització de les llibreries". Ha estat l'única candidatura que s'ha presentat per dirigir l'entitat.

En la valoració del seu primer mandat, Daura ha reconegut les circumstàncies difícils en què s'han vist els llibreters en els últims anys, "castigats per una crisi econòmica que continua amb força". Tot i així, ha fet balanç positiu del Gremi que ha aconseguit resultats "positius i esperançadors" com l'enfortiment de la gestió de l'entitat, la creació de serveis professionals per als agremiats i l'establiment d'un marc de diàleg interprofessional dins del sector. Daura també ha destacat que el Congrés de Llibreters en Llengua Catalana de 2012 "va suposar una clara mostra de la vitalitat llibretera".

stats