MÚSICA
Cultura 15/11/2019

L’Alternatilla omple de jazz Mallorca

Portugal és el país convidat en la quarta edició del festival

Elena Navarro
2 min
L’Alternatilla omple 
 De jazz Mallorca

PalmaL’Alternatilla Jazz in Mallorca arriba a la quarta edició amb Portugal com a país convidat. Del 21 de novembre fins al 8 de desembre, diferents indrets de Mallorca s’ompliran de jazz amb 13 concerts. Donarà el tret de sortida al festival Andrea Motis amb un concert al teatre Principal de Palma el 21 de desembre, per al qual ja gairebé no queden entrades. Amb Joan Chamorro Quartet i altres músics convidats especialment per a l’ocasió, presentaran el projecte Do outro lado do azul, amb temes brasilers d’arrel i tradició, i ritmes com el bolero, el choro i la samba.

A banda de Palma, hi haurà concerts a Algaida, Campos, Esporles, Inca, Llucmajor, Muro, Porreres, Pollença, sa Pobla, Sant Llorenç des Cardassar i Santa Margalida. A més, per primer any el festival fa el bot a Menorca i arriba al teatre de Maó en col·laboració amb el Jazz Obert. “Per nosaltres és molt important la descentralització, la itinerància del festival recorrent l’illa amb directes i activitats per arribar al major nombre possible de públic”, assenyala el president de l’Alternatilla Associació Cultural, Joan Carles Añibarro.

Portugal, país convidat

“En el programa preval la qualitat de la música per sobre del fet comercial”, apunta Añibarro, i afegeix que “els artistes amb què treballam basen la seva feina en la independència creativa, la llibertat d’una creació allunyada de les imposicions de la indústria musical”. Després d’Holanda, Noruega i Polònia, Portugal és el país en què es posa el focus en aquesta edició. Aquesta voluntat de diferenciar per regions respon a l’objectiu del festival de “conèixer la riquesa cultural i musical de molts països, tot i les conseqüències del procés globalitzador”, argumenta el president de l’associació. Així, hi participaran artistes portuguesos com Ricardo Toscano Quartet i Maria Joao Grup. De la Península, a banda d’Andrea Motis, també s’ha convidat Bruno Calvo Quartet. I, per acabar, de les Illes hi ha al cartell Glissando Big Band (Mallorca) i Clara Gorrias Quartet (Menorca). A més, hi haurà tres concerts ménage à jazz, que uneixen artistes de diverses procedències. Sis dels tretze concerts del festival tindran dones com a protagonistes a l’escenari.

A part dels concerts, hi ha programades 25 activitats en què participaran instituts, escoles i entitats que treballen amb persones en risc d’exclusió social. Així mateix, l’Alternatilla reserva un mínim del 10% de l’aforament per a grups en risc d’exclusió i a associacions i entitats de caràcter social. Per a aquestes persones l’entrada és gratuïta.

stats