Cultura 22/02/2018

Albert Serra debuta al teatre alemany amb l'obra 'Liberté'

El cineasta estrena al teatre Volksbühne un espectacle situat en un segle XVIII utòpic

Acn
1 min
ALBERTSERRA: “Llegir un llibre dens t’omple, mirar vídeos a internet  et deixa buit”

BarcelonaEl cineasta banyolí Albert Serra debutarà al teatre alemany amb un espectacle titulat 'Liberté'. L'obra es representarà en sis funcions entre el febrer i el març a la Volksbühne de Berlín. A 'Liberté' Serra crea una història situada a un segle XVIII utòpic. El muntatge gira al voltant d'un grup de lliurepensadors francesos que, poc abans de la revolució, s'uneixen per exportar el llibertinatge -una filosofia basada en el rebuig de les restriccions morals i qualsevol autoritat- a Alemanya. Però com que els alemanys rebran amb escepticisme aquesta tendència tan radical, la Duquessa de Valselay desenvoluparà estratègies sofisticades i grotesques per millorar el màrqueting del llibertinatge.

A l'espectacle, que compta amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull, Serra treballa amb actors de la Volksbühne i artistes com Ingrid Caven, Helmut Berger, Anne Tismer, Stefano Cassetti, Johanna Dumet i Ann Göbel. Com és habitual en les obres de Serra, al repartiment també hi participen actors no professionals. L'escenografia inclou vídeos d'Artur Tort, Ariadna Ribas i Xavier Pérez, mentre que el vestuari va a càrrec de Rosa Tharrats i la música és obra de Marc Verdaguer.

'Liberté' s'estrena aquest dijous i es podrà veure el 24 i 25 de febrer i el 22 i 23 de març. En paral·lel, el teatre projectarà les pel·lícules de Serra 'Història de la meva mort' i 'Els tres porquets'.

stats