Cultura 11/01/2022

Així serà Sant Sebastià de Palma aquest 2022

'Sant Sebastià Petit', exposicions i un combat de gloses, entre les activitats que proposa Cort per celebrar les festes del patró de la ciutat

2 min
Sant Sebastià

PalmaAquest dissabte arranca un altre Sant Sebastià agredolç, sense torrades ni concerts, però amb una vintena d'activitats que volen recordar i mantenir viu l'esperit de la festa de Ciutat. L'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dimarts el programa, que s'allarga fins dia 30 de gener.

Per començar, dissabte, la plaça de Cort donarà el sus a les festes amb una batucada, activitats infantils i plantada dels gegants i capgrossos de la sala per donar pas a la lectura del pregó. Enguany no hi ha un pregoner designat; com a alternativa, els glosadors de Mallorca llegiran gloses i se'n farà un combat. També s'ha fet una glosa per a la ciutat sota el títol Palma és ciutat de festa, obra de Felip Munar i Munar.

Tianet de Sant Sebastià és el concurs que ha creat el Consistori per trobar un pastís que identifiqui les festes. Del 15 el 27 de gener, els ciutadans que ho desitgin podran fer una ruta de degustació per votar les propostes participants. S'hi han inscrit un total de sis forns: el de la Glòria, Fornet de la Soca, el forn Fondo, Lluís Pérez pastisser, forn i pastisseria Trias i Pastelería Ángel.  

Programa de festes de Sant Sebastià

L’avinguda Antoni Maura acollirà l'exposició ADN Sant Sebastià, que es podrà visitar des del dilluns 17 fins al 30 de gener. Són panells que mostren un recorregut per la història de la ciutat amb explicacions dels orígens, els costums, les llegendes, les confraries i tot el llegat cultural relacionat amb les festes del patró de la ciutat.

Sant Sebastià Petit

El que l'Ajuntament reivindica com "un dels punts forts de les festes" serà diumenge, 16 de gener, al parc de la Riera. A partir de les 10.30 i fins a les 14 hores es farà Sant Sebastià Petit, una jornada plena d'espectacles musicals, circ, titelles, rondalles, contacontes, cercavila, màgia, teatre, jocs i tallers diversos. L’entrada és lliure en totes les activitats fins a completar la cabuda. L’ús de la mascareta serà obligatori a partir dels 6 anys.  

A més, els dies 20, 21, 22, 28 i 29 de gener, a les 17.30 hores, arribaran als cinc districtes de la ciutat els microespectacles de Zona Restringida: cinc circuits de quatre peces en cinc barris, que enguany es faran en espais oberts. Cal reservar prèviament les entrades a www.palma.cat

Una altra proposta és la de dia 29 de gener a la plaça de Cort. Es farà el Trescabarris, un joc temàtic vivencial, obert i gratuït per a infants, famílies, grups d'amics i entitats de Palma, mitjançant un conjunt de proves que permetran conèixer nous indrets dels barris de Cort i del Sindicat. L'edició d'enguany girarà entorn de la música. Els grups participants s'engrescaran en una recerca de notes musicals per mantenir encesa la flama de la festa de Sant Sebastià. 

El dia de Sant Sebastià, el teatre Principal acollirà la gala d'entrega dels premis Ciutat de Palma. Per acabar, dia 30 de gener, tindrà lloc la 35a edició de Palma Fotogràfica.

stats