Cultura 21/08/2020

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, dansa i música a l'agenda cultural de l'ARA Balears

Ara Balears
4 min
Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

PalmaACTIVITAT DESTACADA

‘Trot’

V Circaire Expandit

Trot és l’espectacle de la presentació de la Mostra de Circ d’Alcúdia. Parla de la relació home-animal a partir de la realitat i la fantasia i està inspirat en el número Salvatges de Teatre Baug (Occitània), Manipulats (Mallorca) i La Rampe TIO (Occitània). L’equip Circaire i l’Ajuntament d’Alcúdia oferiran entre el 22 i el 30 d’agost diferents espectacles de dansa, música i interpretació, els quals recorreran els diferents escenaris de la ciutat. L’Auditori, el pont de la Vila Roja i la plaça de toros acolliran peces com El Senyor de les Baldufes, Déjàvú, Peix, Ex-libris i Espera. El Circ Bover ha unit els números de diferents companyies en una programació única i variada, la qual s’allargarà al mes de setembre amb una nova programació. Per accedir als espectacles s’ha de reservar entrada, d’entre 3 i 10 €, a la web www.circaire.com o ticketib.com.

MÚSICA

Valentina Nafornita i Yoan Hereau

59è Festival de Pollença

En el marc del 59è Festival de Pollença, la soprano Valentina Nafornita i el pianista Yoan Hereau oferiran un recital d’àries d’òpera. El repertori reuneix les demandes de l’òpera verista, la lleugeresa de l’opereta vienesa i la serietat de la gran òpera francesa, a més del color brillant de les tradicions nòrdiques. Algunes de les obres de què es podrà gaudir són Cançó a la lluna, ària de Rusalka de Dvorak; Ave Maria; Cavalleria Rusticana de Mascagni, i Isoldes Liebestod, de Tristany i Isolda (adaptació per a piano sol F. Liszt) de Wagner.

Claustre de Sant Domingo (carrer de Guillem Cifre de Colonya, s/n. Pollença). Dissabte, 22 d’agost, a les 22 h. 20-30 €.

Blues Beer Band

Mallorca Jazz Sa Pobla

Blues Beer Band són els encarregats de tancar el 26è Festival Mallorca Jazz Sa Pobla. El grup, format per Agustí Serra (guitarra), Toño Marquez (bateria), Miquel Gomila (harmònica i veu), Juan Amaro (baix) i Emili Gené (piano), presenta el disc Ca n’Estrella Sessions. El conjunt de blues es caracteritza pel so de l’harmònica i un estil personal ambientat en la Chicago dels anys 50 i 60. El concert es fa en honor de Toni Reynés, membre que ha format part del grup durant anys. La meitat de la recaptació es destinarà a l’associació Pa i Mel per ajudar en la compra d’aliments.

Can Cirera Prim (carrer de Pollença, 10. Sa Pobla). Dia 25 d’agost a les 22 h. 5 €.

Trou de Ver

Pedra Viva

Trou de Ver ofereix un concert de repertori barroc combinat amb música electrònica. Els integrants utilitzen l’espai físic de Líthica per escenificar la unió de dos moments històrics: el segle XVII i el present. Pere Jou (contratenor) fa un viatge corporal per l’escenari a través del forat de cuc, mentre que Ferran Pisà (guitarra barroca) i Aurora Bauzà (sintetitzadors i ordinador) l’acompanyen i fan una representació de cada època.

Lithica (camí Vell, km 1. Ciutadella). Dimecres, 26 d’agost, a les 20 h. 15 €.

Guillem d’Efak

Sons de Nit

En el 25è aniversari de la mort de Guillem d’Efak, cantant i escriptor mallorquí, el pianista i compositor Joan Martorell ha preparat un espectacle musical i poètic inspirat en la seva obra, anomenat Manual inacabat (per anar per la vida). Martorell fa un repàs dels versos de D’Efak que més l’han colpit, a més d’interpretar cançons basades en altres poemes de l'autor. Hi col·laboren la cantant Marta Elka i el músic Toni Pastor, i els actors Jordi Boixaderas i Agnès Vanrell, que recitaran versos.

Castell de Bellver (carrer de Camilo José Cela, s/n. Palma). Dimecres, 26 d’agost, a les 21 h. 15-20 €.

Amaia

Dorado Live Shows

Amaia oferirà un concert a l’hotel Ibiza Rocks. Dins el cicle de concerts estiuencs del Dorado’s Live Show, la jove cantant presentarà el seu primer disc, Pero no pasa nada. Deu cançons que ha compartit a poc a poc, emmarcades en el món del pop, caracteritzades per l’estil delicat de la cantant. L’espectacle anirà precedit de l’actuació de l’eivissenc Pere Navarro, destacat en l’escena de jazz espanyola actual.

Ibiza Rocks Hotel (carrer de Cervantes, 27. Sant Antoni de Portmany). Dijous, dia 27 d’agost, a les 21 hores. 60 €.

Sílvia Pérez Cruz

Port Adriano Music Festival

La cantant Sílvia Pérez Cruz i el pianista Marco Mezquida varen ajuntar els seus camins l’estiu del 2018. El duo ha continuat coincidint sobre els escenaris i ara actuarà en el festival de Port Adriano. Cada un té els seus projectes musicals propis, però, quan es troben, interpreten tota mena de cançons: pròpies, populars o versions.

Port Adriano (el Toro, s/n. Calvià). Dia 28 d’agost a les 22 h. 31,90-49,50 €.

TEATRE

‘Resilienza d’amore’

Fila U

L’actriu i creadora Rossy de Palma ofereix un concert de poesia. Ambientat en la seva vida, un acte de rebel·lió, va passant per totes les èpoques que ha viscut. L’artista cerca darrere la poesia, el dadaisme, el surrealisme, els primers amics o el primer amor, on creia que trobaria alguna cosa, però acaba veient que no hi ha res.

Sala Gran del teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Diumenge, 23 d’agost, a les 20 h. 8-25 €.

stats