Agenda cultural
Cultura 09/07/2021

Concha Buika, Marcelo Puente i Sopa de Cabra, alguns dels plans culturals per als pròxims dies

ARA Balears
4 min
Concha Buika.

Concha Buika

Íntima

De Mallorca al món i del món a Mallorca. La veu de Concha Buika tornarà a sonar a l’illa després d’un temps massa llarg sense fer-ho. La veu delicada –però no per això menys potent i energètica– de la cantant i la mescla d’estils musicals que la caracteritza seran protagonistes del concert íntim que farà a Sant Joan. L’actuació s’emmarca dins la programació de La Lluna en Vers. Filla de la fusió –és mallorquina d’arrels equatoguineanes–, Buika sempre fa bandera de la diversitat, la mescla, el folk mestís. El format del concert promet una vetlada emocional i commovedora en un entorn màgic al cor del Pla de Mallorca, al puig de la Consolació de Sant Joan. Aquest recital és una de les grans cites de l’estiu a l’illa, i s’espera que sigui memorable i extraordinari. Els ingredients hi són perquè així sigui.

Puig de la Consolació (Sant Joan). Dissabte, 10 de juliol, a les 21 hores. Entre 18 i 20 euros; 16 per als residents de Sant Joan.

TEATRE

‘Set maneres de ser Hamlet’

Josep Pere Peyró

Quantes cares té Hamlet? Quantes maneres hi ha d’interpretar-lo? L’actor Josep Pere Peyró demostrarà que hi ha moltes maneres de ser Hamlet, el reconegudíssim personatge de Shakespeare. El context i també les motivacions personals poden fer que un mateix personatge sigui totalment diferent.

Claustre del convent de Sant Domingo (carrer de Guillem Cifre de Colonya s/n. Pollença). Dissabte, 10 de juliol, a les 21 hores. 5 euros.

MÚSICA

Ensemble Tramuntana

‘Hits: Beatles i més!’

L’agrupació Ensemble Tramuntana oferirà un concert ben mogut i entretingut en el marc del vuitè festival Nits Clàssiques de la Tramuntana. El repertori està ple de sorpreses i ja ho anuncia el títol del concert: Hits: Beatles i més! Barry Sargent i Mayumi Sargent (violins), Enric Pastor (viola), Marc Alomar (violoncel), Pablo Moreno (contrabaix) i Jaume Ginard (percussió) seran els encarregats de fer sonar els grans hits.

Claustre de Sant Francesc (plaça de Sant Francesc, 7. Palma). Dissabte, 10 de juliol, a les 20.30 hores. 15 euros, 10 per a estudiants i gratuïta per a menors de 12 anys.

Marcelo Puente

MallorcÒpera

El tenor argentí Marcelo Puente, que va debutar al Royal Opera House de Londres la temporada 2016-2017, és la peça clau de la quarta cita amb el festival MallorcÒpera, que celebra la tercera edició. Acompanyat al piano per Maria Victòria Cortès, interpretarà algunes àries de Puccini (Turandot, Tosca...), entre d’altres, com La fleur que tu m’avais jetée, ària del personatge Don José de l’òpera Carmen, de Georges Bizet. Alguns rols que ha interpretat són Cavaradossi de Tosca, Don José de Carmen, Manrico d’Il trovatore i Calaf de Turandot.

Palau de Congressos (carrer Felicià Fuster, 2. Palma). Dissabte, 10 de juliol, a les 20 hores. Entre 21 i 25 euros.

Sopa de Cabra

‘Ben endins’

La històrica banda de rock català Sopa de Cabra celebra enguany tres dècades de la publicació de Ben endins, el disc que dona testimoni dels grans èxits del grup durant la seva primera etapa. El Mallorca Live Summer posa escenari a aquesta celebració de la música en català, capitanejada per Gerard Quintana.

Antic Aquapark de Calvià. Dissabte, 10 de juliol, a les 22 hores. 30 euros.

Cécile McLorin Salvant

Festival de Pollença

Cécile McLorin Salvant va guanyar el prestigiós Concurs Internacional de Jazz Thelonious Monk i es va donar a conèixer al món. Gairebé una dècada més tard, i després de guanyar-se la crítica, acumula diversos premis Grammy. Qui també té un Grammy és Sullivan Fortner, que va rebre reconeixement internacional com a intèrpret principal i productor pel seu treball a The Window (Mack Avenue, 2018), en col·laboració amb la cantant i compositora McLorin Salvant. Els dos junts són un volcà d'energia, creativitat i saviesa infinita de coneixements musicals. Junts, a més, oferiran un concert excepcional a Pollença, que promet ser memorable.

Claustre de Sant Domingo de Pollença. Divendres, 16 de juliol, a les 22 hores. Entrades entre 25 i 30 euros.

ALTRES

‘Mi final. Tu comienzo’

Filmnächte

La pel·lícula de la directora alemanya Mariko Minocuhi es projectarà a Casa Planas en el marc del cicle de cinema Filmnächte. Es tracta de la cinta Mi final. Tu comienzo (2019), en què la protagonista, Nora, té la sensació d’estar connectada molt profundament amb altres personatges que apareixen al film. Després de la projecció de la pel·lícula, que és possible gràcies a la col·laboració del Goethe-Institut Barcelona, hi haurà un debat.

Casa Planas (av. Sant Ferran, 21. Palma). Dijous, 15 de juliol, a les 18.00 hores. 3 euros i gratuïta per als socis de Casa Planas i els veïns del Fortí.

Crestatx Poètic

Festes de sa Pobla

Poesia, veus líriques i gastronomia. La màgia de les lletres i els encants tornarà a omplir el Crestatx Poètic. Hi haurà Onofre Pons amb guitarra dient poesies. L’actor Simó Andreu recitarà poetes poblers; Miquel Mestre, Àngels Cardona, Victòria Secall, Aina Ferrer, Maria Teresa Ferrer, Damià Rotger, Antoni Vidal-Ferrando i Bernat Nadal també pujaran a l’escenari a dir versos. També hi participarà el Club de Lectura de sa Pobla, que recitarà Alexandre Ballester, i el grup de teatre Ovnipresents en farà una breu dramatització. A més, Andreu Riera serà al piano, i entonaran amb ell algunes veus líriques com la de Pilar Riera (contralt), Inès Mas Vadell (contralt), Raquel Ribas (soprano), Tomeu Ramis (tenor) i Gerard Abril (tenor).

Ermita de Crestatx (sa Pobla). Dimecres, 14 de juliol, a les 22 hores. Entrada lliure.

‘Dosis de paraíso’

Sharon Fridman

La nova creació del prestigiós coreògraf israelià establert a Espanya Sharon Fridman es podrà veure a Palma en el marc del festival Fila U del teatre Principal. Dosis de paraíso és una exploració sobre l’amor i les relacions personals. No hi manca la presència de les noves tecnologies, que també són un element sobre el qual es reflexiona, ja que són espais emocionals. Artistes d’Espanya, Bèlgica i Israel han col·laborat en la creació d’aquest espectacle. Aquest treball de recerca i creació s’ha desenvolupat en el marc de residències tecnicoartístiques al Teatro Francisco Rabal de Pinto (Madrid), on la companyia resideix des d’octubre de 2018.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Divendres, 16 de juliol, a les 20 hores. Entrades entre 8 i 25 euros. 

stats