Cultura 21/05/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, música i altres espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

ARA BALEARS
4 min
El Petit de Cal Eril.

El Petit de Cal Eril

Joan Pons

La darrera vegada que El Petit de Cal Eril va tocar a Mallorca va ploure moltíssim. De fet, fou durant la darrera revetla de Sant Sebastià que es va celebrar abans de l’esclat de la pandèmia. Foren pocs els que aguantaren davant l’escenari, molts van decidir partir a casa a aixoplugar-se. Ara, tots els que es van quedar amb les ganes d’aquest concert, tenen una altra oportunitat. Joan Pons, ànima d’El Petit de Cal Eril –una de les bandes més sòlides i sorprenents de l’escena musical en català dels darrers anys– serà a Manacor aquest cap de setmana. El single Cauen les estrelles, acabat de sortir del forn, és un avançament del seu pròxim disc. Joan Pons (guitarra i veu), Jordi Matas (teclat i guitarra), Ildefons Alonso (bateria) Dani Comas (baix elèctric) i Artur Tort (teclats) pujaran a l’escenari a fer sonar el seu pop psicodèlic.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Diumenge, 23 de maig, a les 19 hores. 16 euros.

TEATRE

‘Cobertura’

Clara Segura i Bruno Oro

Una parella escènica d’altura: Bruno Oro i Clara Segura tornen a pujar junts a un escenari per parlar sobre l’amor, l’èxit, el fracàs i la tendresa. Segura s’estrena en la direcció, però tots dos comparteixen autoria en la dramatúrgia. La comèdia posa damunt la taula els canvis que la tecnologia ha provocat en les relacions humanes, i vol incidir, sempre des de l’humor, en com les està afectant. Per riure, Cobertura.

Teatre de Maó (costa d’en Deià, 40). Dissabte, 22 de maig, a les 12 i a les 18 hores. Entre 12 i 24 euros.

‘Joana E.’

Salvatge Produccions

Interpretada per Catalina Florit, Francesca Vadell i Toni-Lluís Reyes –aquest darrer també n’ha fet la dramatúrgia–, Joana E. és una peça teatral que beu directament de la novel·la homònima de Maria Antònia Oliver. La protagonista és una al·lota que sempre ha viscut tranquil·la, en una família plena d’amor, però malauradament els seus pares moren en un accident de trànsit. És aleshores que s’ha d’enfrontar a problemes i preocupacions que fins ara desconeixia. La peça ofereix una visió en relació amb l’empoderament de la dona des de l’època més convulsa del segle XX. El títol va obtenir el Premi Bòtil de Teatre Infantil i Juvenil el 2020.

Teatre Sa Societat (avinguda de Palma, 1. Calvià). Dissabte, dia 22 de maig, a les 19 hores. 5 euros.

‘L’odissea d’Ulisses...’

Teatre de la Sargantana

L’Odissea d’Ulisses Centelles és una proposta de Teatre de la Sargantana, la línia de teatre infantil d’Iguana Teatre. En clau de comèdia, l’acció se situa en la mar Mediterrània actual. La funció explica als més petits els problemes que avui dia ofeguen les aigües: des del col·lapse per la saturació turística fins a la contaminació, passant pels greus problemes migratoris i la sobreexplotació econòmica. Martina i Rufina són les acompanyants d’Ulisses en un viatge a partir del qual descobriran què ha passat, 3.000 anys després de la travessia de l’Ulisses d’Homer, en aquesta Mediterrània en la qual llavors encara podien sentir-se els cants de les sirenes. Guillem Casals, Kelly Martínez i Marina Nicolau pujaran a l’escenari, dirigits per Pere Fullana. Aquesta funció s’emmarca dins el Festival Barruguet de teatre familiar, que fa set anys que se celebra al municipi eivissenc de Santa Eulàlia del Riu.

Teatre Espanya de Santa Eulària des Riu (carrer de Sant Jaume, 81). Diumenge, 23 de maig, a les 17.30 hores. 6 euros.

MÚSICA

Eva Fernàndez Trio

Alaró Jazz Festival

La cantant i saxofonista Eva Fernàndez serà a Mallorca aquest cap de setmana, en el marc de l’Alaró Jazz Festival. L’acompanyaran Josep Munar (guitarra) i Enric Fuster (bateria). La d’enguany és la primera edició d’aquest cicle de concerts al municipi, que va començar divendres i que conclourà amb el concert d’aquest trio, format per tres talents emergents del jazz en l’àmbit estatal, que ha fet gira per Europa i ha arribat fins a Seül.

Teatre d’Alaró (carrer de Sant Vicenç Ferrer, 33). Dissabte, 22 de maig, a les 19.30 hores. Les entrades es poden reservar a la botiga Roella o escrivint a la següent adreça:alarojazzfestival@gmail.com.

Musiterránea

Recital comentat

El tenor Jorge Carlos Tello i la soprano Maria Casado oferiran un repertori líric de música vocal catalana. La pianista Marta Pujol serà amb ells a l’escenari. Interpretaran fragments d’obres tan populars com Cançó d’amor i de guerra del mestre Martínez Valls i cançons de l’universal Enric Granados. De tota manera, també sonaran músiques de compositors com A. Cohí Grau o Enric Morera, molt desconegudes per la majoria.

Teatre Municipal Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, s/n). Dissabte, 22 de maig, a les 19 hores. 12 euros (anticipada) i 15 (a taquilla).

ALTRES

‘Seguir amb els...’

Seminari

Aquest dissabte continua el seminari Seguir amb els problemes, de Mireia Sallarès. És un seminari sobre feminismes contemporanis en el qual participen reconegudes referents dins l’àmbit de l’activisme feminista, la recerca antropològica i l’art contemporani. Mari Luz Esteban parlarà de l’amor com a problema, mentre que Maite Garbayo ho farà sobre el cos femení com a potència i com a problema.

Es Baluard Museu (plaça de la Porta de Santa Catalina, 10. Palma). Dissabte, 22 de maig, a les 11 hores. Gratuït. Cal reservar l’entrada a través del web del museu.

‘El fill del xòfer’

Jordi Amat

L’autor d’El fill del xòfer, Jordi Amat, presentarà aquest assaig a Palma. En les seves pàgines indaga en la figura fosca del periodista i advocat Alfons Quintà. El llibreter Àlex Volney serà l’encarregat de presentar l’acte.

Llibres Ramon Llull (passatge particular de Joan XXIII, 5F. Palma). Divendres 28 de maig, a les 19.30 hores. Cal reservar entrada al telèfon 971 25 26 81.

stats