LA PROPOSTA CULTURAL
Cultura 02/10/2014

Festa de les Llanternes a Inca, documentals i música per a aquest divendres

I vosaltres, què recomanau? Explicau-nos els actes interessants que es fan avui o els propers dies a info@arabalears.cat

5 min

Festa de les Llanternes

Plaça de Santa Maria de la Major d'Inca / 18 hores

Llanternes

Com cada primer divendres d'octubre, arriba una nova edició de la Festa de les Llanternes, que agrada a grans i petits. Un any més hi haurà un taller d'elaboració de llanternes, per al qual els participants hauran de dur un meló, un pebre, una carabassa o una síndria, una espelma plana, corda, un ganivet i una cullera. Posteriorment hi haurà una cercavila amb les llanternes. Per acabar, es podrà gaudir d'una actuació d'animació infantil. L'activitat és organitzada per l'OCB d'Inca.

'Bona terra per morir' / Documental

Ateneu de Felanitx / 20 hores

'Bona Terra per morir' és el primer 'western' de la història fet en català. Inclourà la presència del seu director, Maikel Figaseca.

Nits culturals

Santuari de Gràcia / 20.30 hores

Sibil·les

Aquest concert és una representació de sis sibil·les de Mallorca: Llucmajor, Campos, Valldemossa, la Seu, la Concepció i Lluc. Es farà un recorregut històric i una representació dins la capella del santuari.

'Com cuinaven i què menjaven en el segle XVIII' / Conferència

Ateneu de Maó / 20 hores

Núria Bàguena, experta en cuina històrica, proposa un viatge a la cuina del segle XVIII de la mà de l'associació Fra Roger i l'Ateneu de Maó. Amb el títol 'Com cuinaven i què menjaven en el segle XVIII', Bàguena s'endinsarà en les peculiaritats de la gastronomia menorquina de fa tres segles. Aquesta xerrada forma part del cicle 'Gastronomia històrica o històries de la gastronomia'.

Concert de Thesis

Sala polivalent del Canal Salat (Ciutadella) / 19 hores

L'actuació és oferida per un quartet de saxòfons i és a càrrec del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. L'activitat està emmarcada dins de la I Fira d'Ensenyaments Superiors. L'entrada és gratuïta.

'Hamlet Party' / Teatre

Sala Petita del teatre Principal de Palma / Dia 4 a les 21.30 i dia 5 a les 20.30

fasfsaf

Adaptació lliure del clàssic de Shakespeare del dramaturg Josep R. Cerdà amb els intèrprets Maria Bauçà, Enric Garcia, Noemí Garcies, Maria Rosselló i Miquel Àngel Torrens. Les festes serveixen perquè alguns personatges relacionats amb el poder que potser no són modèlics en la seva vida quotidiana es mostrin al món de manera agradable. Tanmateix, quan hi ha brutor, acaba sortint. En forma de tragèdia.

'Bert', pel·lícula escrita i dirigida per Lluís Casasayas

Ocimax (Palma) / 20.15

Cartell

Escrita i dirigida per Lluís Casasayas i interpretada en els principals papers per Fermí Reixach, Mercedes Sampietro, Marika Lagercrantz i Simó Andreu, la pel·lícula va ser filmada íntegrament a Mallorca, es va començar un estiu i va estar quatre anys a acabar-se completament. El rodatge per la serra de Tramuntana va ser especialment complicat. Conta la història d'una obsessió, la que experimenta el protagonista per trobar un amic que ha desaparegut a la Serra.

'Lectures en primera persona'

Club COAIB (Palma) / Fins al 3 d'octubre

'Lectures en primera persona' és un projecte de l'àrea de Desenvolupament Educatiu d'Es Baluard en el qual participen sis persones residents a SARquavitae. És la darrera activitat de GranGent / GentGran 2013-2014, el programa d'activitats d'Es Baluard pensat per donar veu a les persones grans, escoltar les seves experiències, parlar dels temes que els interessen, crear vincles amb persones de la seva edat, treballar amb les noves tecnologies, interactuar amb generacions de joves, amb els seus néts; en definitiva, compartir temps, valors, coneixements i emocions.

'EMBUDO - S' de Rafa Forteza / Exposició

Louis 21 (Palma) / de 10.30 h a 14 h / Fins al 15 de novembre

fsafsaf

Les obres de Rafa Forteza (Palma, 1955) ja fan part d'alguns dels museus internacionals més importants del món com el MoMA de Nova York, l'MNCARS de Madrid, el Centre Pompidou de París... I l'any que ve està previst que el Museu Es Baluard li dediqui una retrospectiva. De moment ara es poden veure els seus nous treballs a l'exposició 'EMBUDO-S' a la Louis 21 de Palma, en concret quatre quadres i dues escultures. La mostra estarà oberta al públic de dimarts a dissabtes.

'Los Restos', de Pep Carrió / Exposició

Lluc Fluxà ESPAI H.C (Palma) / Fins al 28 de novembre

yhyyy

Pep Carrió exposa 'Los Restos' a la galeria Lluc Fluxà ESPAI H.C.

Exposició fotogràfica 'Eivissa hippy' de Josep Soler

Hippy Market Punta Arabí (es Canar, Eivissa) / Fins al 29 d'octubre

yyy

El fotògraf català Josep Soler (Barcelona, 1935) va realitzar, durant les dècades dels anys setanta i vuitanta, diversos reportatges a Eivissa i Formentera que exposen, d'una banda, la mirada rural de les illes i, d'una altra, la comunitat hippy.

Una selecció d'imatges, totes en blanc i negre, es podran veure al Club Punta Arabí, popular per ser responsable de la gestió d'un dels grans 'hippy markets' de l'illa, amb més de 500 llocs.

Isabel Echarri / Exposició

Espacio Micus (Eivissa) / Fins al 31 d'octubre

gfdgdg

Una selecció d'obres d'èpoques diferents de l'artista navarresa Isabel Echarri (Vera de Bidasoa, 1929), que des dels anys seixanta resideix entre Formentera i París. Es tracta d'una artista que molts defineixen com a creativa, imaginativa, productiva, carismàtica i enginyosa, i que ara presenta una selecció de treballs en què el blanc absolut és el protagonista.

'Heinz Vontin. Fotografies'

Museu Puget (Eivissa) / Fins al 31 d'octubre

Heinz Vontin. Fotografies

A mitjan 2005, i amb la finalitat de cercar il·lustracions per a l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera, l'administrativa que aleshores es trobava destinada a l'oficina, Chus Adamuz, va trobar a internet unes magnífiques fotografies de Sant Antoni de Portmany i de la ciutat d'Eivissa que semblaven dels anys cinquanta del segle passat. Eren d'un fins aleshores desconegut personatge alemany, Heinz Vontin, que viatjà a Eivissa l'estiu de 1955. Una de les característiques destacades del treball de Vontin és que ha volgut interpretar la vida del carrer i sempre les persones hi han tingut una gran importància. Aquesta valoració de les figures humanes passejant, de tertúlia, feinejant, al·lots jugant, esperant el correu, etc. va fer que cinquanta anys després s'intentàs identificar el major nombre possible d'aquells anònims eivissencs que eren els protagonistes de l'objectiu de Vontin.

stats