LA PROPOSTA CULTURAL
Cultura 22/10/2014

Presentacions de llibres, conferències i una exposició per avui

I vosaltres, què recomanau? Explicau-nos els actes interessants que es fan avui o els propers dies a info@arabalears.cat

4 min

'Júlia i la xarxa' / Presentació llibre

Llibreria Lluna (carrer del General Riera, 68, Palma) / 19.30 h

sfsafsfgsd

El misser i escriptor J.M. Vidal-Illanes (nom de ploma de José Manuel Gómez González) presenta la novel·la 'Júlia i la xarxa' a la llibreria Lluna.

La presentació anirà a càrrec de Maria Victòria Secall (escriptora i psicòloga) i de l'autor.

'Clàssics moderns III' / Cicle de ponènciesCicle de ponències

CaixaForum Palma / 19 h

Cicle de ponències 'Clàssics moderns III'. Un cicle que reuneix i analitza alguns clàssics de la literatura que han estat clau per a comprendre la civilització occidental actual, com' Tristany i Isolda',' Don Joan',' Drácula', 'Anna Karènina' o 'Mrs Dalloway'. La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, impartirà la conferència: 'Ana Karenina: l'amor que neix i mor en un tren'.

'El clima de les Illes Balears' / Presentació llibre

Edifici Sa Riera (carrer de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma) / 19.30 h

gdgde

Agustí Jansà presenta el llibre 'El clima de les Illes Balears', editat per Lleonard Muntaner. Ho fa amb la participació de Climent Ramis Noguera, cap del Departament de Física de la UIB; Miquel Grimalt Gelabert, cap del Departament de Ciències de la Terra de la UIB; José Antonio Guijarro Pastor, cap d’Estudis Meteorològics Mediterranis d’AEMET; i Agustí Jansà, autor del llibre. Modera l’acte l’editor Lleonard Muntaner.

'Com va viure i pensar Joan Roca i Vinent la Il·lustració, l'Església, l'espanyolització i la revolta' / Conferència

Can Victori, seu de l'IME (camí del Castell, 28. Maó) /20 h

Conferència a càrrec de Joan Pons Alzina, emmarcada dins el cicle 'Il·lustració i revolta. Menorca en temps del bisbe Pedro Antonio Juano (1803-1814)'.

'Tú

/ 19 h

sfsdfsdf

L'artista sueca Jenny Lindblom (Eskilstuna, 1981) presenta la continuació de la sèrie 'Very peasant [sic!] stay' (2013). Aquesta nova part de la sèrie ha estat desenvolupada durant una estada en el Programa de Residència d'Artistes del CCA durant aquest mes d'octubre.

En són el resultat narracions fragmentades que van des de la serietat a l'humor ambigu, on Lindblom explora temes com les necessitats terrenals i espirituals, la intimitat i la ignorància, allò social i allò privat, l'èxit i el fracàs, l'autorealització i la frustració.

Últims

C/ Roser S/N (Ciutadella) / Fins el 2 de novembre

sfsdfsgf

El Roser de Ciutadella acull la mostra 'La Llum de la nit', una col·lecció de 39 peces de Joan Miró, 25 pintures, un tapís i 14 escultures de bronze, que es podrà visitar fins al 2 de novembre.

'Comerços de sempre fotografiats amb encant' / Exposició

Sala d'exposicions Claustre del Carme (Maó) / De 09 a 13 h i de 18 a 21 h. Fins al 24 d'octubre.

dfgdsfgdfsg

L'Ateneu Literari i Artístic de Maó, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Maó, ha organitzat un itinerari de fotos artístiques dels comerços del municipi. El recorregut inclou 37 instantànies a diferents indrets, que es poden consultar en el següent enllaç.

Exposició fotogràfica 'Eivissa hippy' de Josep Soler

Hippy Market Punta Arabí (el Canar, Eivissa) / Fins al 29 d'octubre

gdfgdfg

El fotògraf català Josep Soler (Barcelona, 1935) va realitzar, durant les dècades dels anys setanta i vuitanta, diversos reportatges a Eivissa i Formentera que exposen, d'una banda, la mirada rural de les illes i, d'una altra, la comunitat hippy.

Una selecció d'imatges, totes en blanc i negre, es podran veure al Club Punta Arabí, popular per ser responsable de la gestió d'un dels grans 'hippy markets' de l'illa, amb més de 500 llocs.

Isabel Echarri / Exposició

Espacio Micus (Eivissa) / Fins al 31 d'octubre

yyy

Una selecció d'obres d'èpoques diferents de l'artista navarresa Isabel Echarri (Vera de Bidasoa, 1929), que des dels anys seixanta resideix entre Formentera i París. Es tracta d'una artista que molts defineixen com a creativa, imaginativa, productiva, carismàtica i enginyosa, i que ara presenta una selecció de treballs en què el blanc absolut és el protagonista.

'Heinz Vontin. Fotografies'

Museu Puget (Eivissa) / Fins al 31 d'octubre

gfdgdg

A mitjan 2005, i amb la finalitat de cercar il·lustracions per a l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera, l'administrativa que aleshores es trobava destinada a l'oficina Chus Adamuz va trobar a internet unes magnífiques fotografies de Sant Antoni de Portmany i de la ciutat d'Eivissa que semblaven dels anys cinquanta del segle passat. Eren d'un fins aleshores desconegut personatge alemany, Heinz Vontin, que viatjà a Eivissa l'estiu de 1955. Una de les característiques destacades del treball de Vontin és que ha volgut interpretar la vida del carrer i sempre les persones hi han tingut una gran importància. Aquesta valoració de les figures humanes passejant, de tertúlia, feinejant, al·lots jugant, esperant el correu, etc. va fer que cinquanta anys després s'intentàs identificar el major nombre possible d'aquells anònims eivissencs que eren els protagonistes de l'objectiu de Vontin.

'EMBUDO - S' de Rafa Forteza / Exposició

Louis 21 (Palma) / de 10.30 h a 14 h / Fins al 15 de novembre

Heinz Vontin. Fotografies

Les obres de Rafa Forteza (Palma, 1955) ja fan part d'alguns dels museus internacionals més importants del món com el MoMA de Nova York, l'MNCARS de Madrid, el Centre Pompidou de París... I l'any que ve està previst que el museu Es Baluard li dediqui una retrospectiva. De moment es poden veure els seus nous treballs a l'exposició 'EMBUDO-S' a la Louis 21 de Palma, en concret quatre quadres i dues escultures. La mostra estarà oberta al públic de dimarts a dissabte.

'Los Restos', de Pep Carrió / Exposició

Lluc Fluxà ESPAI H.C (Palma) / Fins al 28 de novembre

fsafsaf

Pep Carrió exposa 'Los Restos' a la galeria Lluc Fluxà ESPAI H.C.

stats