LA PROPOSTA CULTURAL
Cultura 26/10/2014

Teatre i òpera per a un dilluns ben entretingut

I vosaltres, què recomanau? Explicau-nos els actes interessants que es fan avui o els propers dies a info@arabalears.cat

4 min

'Wake

Palma Jove (avinguda de Portuga, 1A. Palma) / 11.00 h

Cartell

Amb el títol de 'Wake up: cine independiente 2.0', des de l'escola EDIB ofereixen la conferència gratuïta sobre el projecte Wake up, pioner per primera vegada en el món, de Frederic Tort, codirector de la productora Uthologic i que actualment viu a Madrid després del seu primer llargmetratge.

'L'infern

Teatre municipal de Manacor / 19.30 i 20.30

C.O.C.A.

Dins la XIX Fira de Teatre de Manacor, el teatre municipal acull avui dues obres. 'L'infern de Cabrera', de Carlos Garrido, és interpretada per Rodo Gener. A més, inclou la cançó 'Adéu a Cabrera', interpretada en directe per Mariona Forteza, i és un testimoni colpidor de l'horror que representen les guerres. L'altra obra que s'hi representarà serà 'C.O.C.A.', dirigida per Denise Duncan i interpretada per Mercè Boher, Catalina Calvo, Meritxell Calvo, Salvador Miralles i Marta Santantdreu. Aquest muntatge s'ha estrenat enguany al Grec Festival de Barcelona dins el cicle 'IT Emergents: nous creadors sorgits de les aules de l'Institut del Teatre'.

'I

Cinemes Canal Salat (Ciutadella) / 20.15 h

El cinema Canal Salat de Ciutadella acull la retransmissió de l'òpera 'I due Foscari' de Giuseppe Verdi des de la Royal Opera House de Londres.

'Eines

Edifici Pau Seguí · PIME Ciutadella / 19 h

La conferència 'Eines Google per treballar online' és a càrrec de Juan Diego Blanco. La xerrada serveix com a sessió introductòria del curs pràctic i gratuït de 15 hores que s'inicia dia 4 de novembre.

Últims

C/ Roser S/N (Ciutadella) / Fins al 2 de novembre

sfsdfsgf

El Roser de Ciutadella acull la mostra 'La Llum de la nit', una col·lecció de 39 peces de Joan Miró, 25 pintures, un tapís i 14 escultures de bronze, que es podrà visitar fins al 2 de novembre.

Exposició fotogràfica 'Eivissa hippy' de Josep Soler

Hippy Market Punta Arabí (el Canar, Eivissa) / Fins al 29 d'octubre

yyy

El fotògraf català Josep Soler (Barcelona, 1935) va realitzar, durant les dècades dels anys setanta i vuitanta, diversos reportatges a Eivissa i Formentera que exposen, d'una banda, la mirada rural de les illes i, d'una altra, la comunitat hippy.

Una selecció d'imatges, totes en blanc i negre, es podran veure al Club Punta Arabí, popular per ser responsable de la gestió d'un dels grans 'hippy markets' de l'illa, amb més de 500 llocs.

Isabel Echarri / Exposició

Espacio Micus (Eivissa) / Fins al 31 d'octubre

gfdgdg

Una selecció d'obres d'èpoques diferents de l'artista navarresa Isabel Echarri (Vera de Bidasoa, 1929), que des dels anys seixanta resideix entre Formentera i París. Es tracta d'una artista que molts defineixen com a creativa, imaginativa, productiva, carismàtica i enginyosa, i que ara presenta una selecció de treballs en què el blanc absolut és el protagonista.

'Heinz Vontin. Fotografies'

Museu Puget (Eivissa) / Fins al 31 d'octubre

Heinz Vontin. Fotografies

A mitjan 2005, i amb la finalitat de cercar il·lustracions per a l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera, l'administrativa que aleshores es trobava destinada a l'oficina Chus Adamuz va trobar a internet unes magnífiques fotografies de Sant Antoni de Portmany i de la ciutat d'Eivissa que semblaven dels anys cinquanta del segle passat. Eren d'un fins aleshores desconegut personatge alemany, Heinz Vontin, que viatjà a Eivissa l'estiu de 1955. Una de les característiques destacades del treball de Vontin és que ha volgut interpretar la vida del carrer i sempre les persones hi han tingut una gran importància. Aquesta valoració de les figures humanes passejant, de tertúlia, feinejant, al·lots jugant, esperant el correu, etc. va fer que cinquanta anys després s'intentàs identificar el major nombre possible d'aquells anònims eivissencs que eren els protagonistes de l'objectiu de Vontin.

'EMBUDO - S' de Rafa Forteza / Exposició

Louis 21 (Palma) / de 10.30 h a 14 h / Fins al 15 de novembre

fsafsaf

Les obres de Rafa Forteza (Palma, 1955) ja fan part d'alguns dels museus internacionals més importants del món com el MoMA de Nova York, l'MNCARS de Madrid, el Centre Pompidou de París... I l'any que ve està previst que el museu Es Baluard li dediqui una retrospectiva. De moment es poden veure els seus nous treballs a l'exposició 'EMBUDO-S' a la Louis 21 de Palma, en concret quatre quadres i dues escultures. La mostra estarà oberta al públic de dimarts a dissabte.

'Los Restos', de Pep Carrió / Exposició

Lluc Fluxà ESPAI H.C (Palma) / Fins al 28 de novembre

yhyyy

Pep Carrió exposa 'Los Restos' a la galeria Lluc Fluxà ESPAI H.C.

stats