Publicitat
Publicitat

‘Què passa amb els homes?’, es pregunta Sol Picó

'Dancing with frogs' posa en joc set masculinitats diferents representades per quatre ballarins

Sobre la masculinitat reflexiona la coreògrafa Sol Picó a Dancing with frogs, i ho fa posant-se “a la pell de tots els homes possibles del segle XXI”. Aquest nou espectacle es podrà veure divendres al Canal de Salt dins del Festival Temporada Alta i també del 2 al 5 de novembre al Mercat de les Flors, però en aquest cas en un programa doble completat amb We women, l’obra en què explora la condició femenina.

Dancing with frogs, un títol que subverteix el tòpic de la granota que esdevé príncep, posa en joc set masculinitats diferents representades per quatre ballarins (Daniel Corrales, Guillermo Weickert, Junyi Sun i Valentí Rocamora), dos músics (Antoni Comas i Pere Jou) i un actor (Elías Torrecillas). Encara que Picó no tenia intenció de ser dins l’obra, finalment hi apareix per mostrar la seva part masculina en alguns moments de l’espectacle. Tot plegat s’inscriu en una reflexió que Picó considera “absolutament necessària” en un temps en què “hi ha un nivell de testosterona altíssim”.

Dancing with frogs és “una aventura àcida, bruta, disbauxada, divertida i tragicòmica”, diu Picó, que evita els tòpics i hi posa una mica d’humor “perquè passi millor per la gola”, però sense renunciar a burxar en “la sensació de confusió” que acompanya l’home del segle XXI. “No treballo amb una dramatúrgia preestablerta, sinó que l’anem construint -explica Picó-. Crec que hi ha la cerca d’un nou home. Necessitem transformar coses, abandonar les antigues formes i idees. Són ells els que també han de moure’s”, assegura la coreògrafa d’Alcoi.

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF