Publicitat
Publicitat

LITERATURA

Pere Estelrich conjuga aventures i música en la seva primera novel·la

'El misteri del llibre de cant gregoriàés una obra adreçada a joves d’entre 11 i 14 anys

És la primera novel·la del matemàtic i periodista Pere Estelrich i uneix dues de les seves grans passions: la docència i la música. “Hi falten les matemàtiques”, diu somrient. El misteri del llibre de cant gregorià és una obra adreçada a joves d’entre 11 i 14 anys (de 6è de Primària a 2n d’ESO) que parla d’aventures i intriga i entrellaça amb fragments de la història de la música.

“L’any 2010 vaig començar a escriure una historieta que ha acabat amb aquesta aventura misteriosa d’uns al·lots de 12 anys a la recerca d’un llibre, però que alhora explica fragments de la història de la música, si és que el lector ho vol, perquè també pot endinsar-se en la història i deixar de banda les informacions cultes. El llibre és editat per Documenta Balear en l’afany per a acostar-se al públic juvenil.

Felanitx

La novel·la està ambientada al poble natal d’Estelrich, Felanitx. “Hauria pogut ser qualsevol altre poble, però m’agrada endinsar-me als records de la meva infantesa mitjançant topònims del poble: la plaça de la sínia, alguns carrers, edificis, etc.”. Ara bé, “no es tracta d’una història local”, recalca l’autor.

En una obra d’Estelrich no poden faltar les referències a Bach. També a altres músiques, com la de Luter o la consolidació del cant gregorià, assenyala l’autor, que hi afegeix que “no és un llibre de música però sí hi ha pinzellades que entretenen”.

La presentació d’ El misteri del llibre de cant gregorià serà a Can Alcover espai de Cultura dimecres 24 de maig a les 19.30 h i hi intervindran el professor Ramon Díaz, “un dels que més saben de literatura juvenil a Mallorca”; el també professor Josep Ll. Pol, a la part musical; la professora de llengua catalana Begonya Martínez i l’autor. A l’acte, a més, hi actuaran alguns dels membres de la Coral Universitària, que cantaran les peces musicals que surten en el llibre amb Joan Company al capdavant.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 19/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF