Patrimoni estudiarà dimecres l'informe tècnic sobre la protecció de Can Ribes

Podem va demanar declarar l'edifici Bé d'Interès Cultural, cosa que paralitzaria el projecte de fer-hi un centre per al circ

La Ponència Tècnica de Patrimoni del Consell de Mallorca estudiarà dimecres la protecció de l'edifici de Can Ribes. En la reunió es farà una proposta sobre la petició de declarar Bé d'Interès Cultural (BIC) l'antiga fàbrica tèxtil Can Ribes que, posteriorment, servirà a la Comissió de Patrimoni per prendre una decisió definitiva.

Cal recordar que el grup insular de Podem va demanar la protecció de Can Ribes a petició de la regidora municipal i secretària de Podem Palma Antònia Martín. Fou un moviment inesperat d'un dels integrants del pacte de govern que ha endarrerit la posada en marxa de les obres i pot acabar amb la paralització total del projecte si finalment es protegeix.

Les obres de reforma que havien de començar a principi d'any, mentrestant, estan paralitzades. De moment, el projecte arquitectònic, a càrrec de Pere Soler, que ja disposa de 950.000 euros per executar-se, s'ha de licitar. En cas de declarar-se BIC, aquest projecte estrella de l'Ajuntament de Palma per convertir l'antiga fàbrica en un espai per a l'art circense s'hauria de reformular i requeriria noves inversions.

La Ponència Tècnica és l'òrgan consultiu i tècnic encarregat d'elaborar les propostes d'acord dels expedients que ha de resoldre la Comissió de Partimoni.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF