LITERATURA

'Els 6 guardians, una història de Pasqual Calbó': un personatge menorquí, escrit per una eivissenca i publicat per una editorial mallorquina

El llibre s'ha presentat a Menorca i Mallorca, i la setmana que ve, a Eivissa

L'editorial mallorquina Finis Africae presenta a totes les Illes el llibre 'Els 6 guardians', una obra sobre el menorquí Pasqual Calbó i escrita per l'eivissenca Iolanda Bonet. Les il·lustracions són de Gabriel Lisowski.

El llibre "és una recreació literària i històrica, i explica la història de com era un personatge il·lustrat de la Il·lustració de Menorca, Pasqual Calbó", ha explicat la consellera Fanny Tur en la presentació del conte al Museu de Mallorca.

'Els 6 guardians' és, doncs, un conte adreçat "preferentment a infants d'entre 7 i 12 anys que narra la història de Pasqual Calbó a través d'una trama detectivesca i emocionant. Amb l'ajut de la seva protagonista, na Laia, es pot descobrir la vida i les obres d'un dels pintors més importants de Menorca, de la mort del qual enguany es compleix el 200è aniversari. Per aquest motiu, es va declarar el 2017 Any Calbó".

Segons la seva autora, Iolanda Bonet, "vàrem triar el personatge de Calbó perquè tenia una vida molt intensa: va néixer anglès, a 10 anys era francès, llavors va tornar a ser anglès, i als 30, espanyol; tenia tantes nacionalitats com l'illa, una riquesa que no han tingut la resta de les Balears".

EDICIÓ PAPER 21/10/2018

Consultar aquesta edició en PDF